Logo Medemblik
Kennisgeving gewijzigd vastgesteld uitwerkingsplan ‘Fruittuinen fase III en IV’, Medemblik

Burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik maken bekend dat zij op 6 mei 2014 het uitwerkingsplan "Fruittuinen fase III en IV" gewijzigd hebben vastgesteld.

Het plangebied ligt ten noordwesten van de kern Andijk en wordt begrensd door de Beldersweg in het noorden en drie watergangen in het oosten, zuiden en westen. Het uitwerkingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de bouw van 86 woningen, onder te verdelen in 18 vrije kavels, 12 twee-onder-een-kapwoningen en 56 rijwoningen.

Ambtshalve wijziging

Bij de bestemming 'Wonen' is, conform vigerend gemeentelijk beleid, een toevoeging opgenomen ten behoeve van mantelzorg.

Inzage

Het vastgestelde uitwerkingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 16 mei 2014 zes weken ter inzage bij de balie van het Klantcontact Centrum in het gemeentehuis, gebouw Noord. Tevens is het vastgestelde uitwerkingsplan in te zien op onze website www.medemblik.nl . en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep instellen

Gedurende de hierboven vermelde termijn van terinzagelegging bestaat de mogelijkheid beroep tegen de vaststelling van het uitwerkingsplan in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die:

  • tijdig tegen het ontwerp uitwerkingsplan hun zienswijze naar voren hebben gebracht bij het college;

  • aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij het college naar voren te brengen;

  • bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die het college bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde afdeling. Het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven