Logo Sliedrecht
Gedeeltelijke vernietiging bestemmingsplan Bedrijventerrein Noord-Oost Kwadrant, Sliedrecht

De gemeenteraad van de gemeente Sliedrecht heeft op 26 juni 2013 het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Noord-Oost Kwadrant” met ID-nummer NL.IMRO.0610.bp10NOK-3001 vastgesteld.

Door een beroepsprocedure is op 16 april 2014 bij besluit van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (uitspraak 201307762/1/R4) het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Noord-Oost Kwadrant” partieel vernietigd. Deze vernietiging heeft betrekking op artikel 3, lid 3.3.1, aanhef en onder f, van de planregels. De zinsnede "ondergeschikte detailhandel, voor zover dit een normaal en ondergeschikt bestanddeel uitmaakt van de totale bedrijfsuitoefening, en", dient te worden geschrapt.

Artikel 3, lid 3.3.1, aanhef en onder f, van de planregels zal nu als volgt gaan luiden: Detailhandel anders dan detailhandel ter plaatse van de aanduidingen ‘detailhandel volumineus’, ‘tuincentrum’ en ‘specifieke vorm van detailhandel – bouwmarkt’.

Door deze vernietiging is er geen geheel nieuwe bestemmingsplanprocedure vereist volgens afdeling 3.2 Wet ruimtelijke ordening. De afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de gemeenteraad opgedragen om binnen vier weken na verzending van deze uitspraak een aanpassing door te voeren. Deze aanpassing dient verwerkt te worden in het elektronisch vastgestelde plan dat te raadplegen is op de landelijke voorzieningen www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.sliedrecht.nl.

Inzage

De opgedragen aanpassing is reeds doorgevoerd en raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.sliedrecht.nl.

Naar boven