Logo Amsterdam
Coördinatieregeling bestemmingsplan eerste partiële herziening Cornelis Douwesterrein II (Windturbines) en omgevingsvergunning Keerkringpark, Amsterdam

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Het bestemmingsplan Eerste partiële herziening Cornelis Douwesterrein II (Windturbines) met bijbehorende stukken en de omgevingsvergunning worden bekend gemaakt en verleend.

Nummer: OLO990739/Z13-55252

Locatie: Keerkringpark

Postcode: dichtstbij gelegen postcode 4893 AH te Amsterdam

Omschrijving: het plaatsen van een windturbine

Activiteiten: “bouwen”

Coördinatieregeling

De deelraad heeft op juni 2013 besloten voor de Eerste partiële herziening Cornelis Douwesterrein II (Windturbines) de gemeentelijke coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 ev. van de Wet ruimtelijke ordening toe te passen.

Bij toepassen van de coördinatieregeling worden procedures in verband met het realiseren van het project, gestroomlijnd en gelijktijdig bekendgemaakt. De eerdergenoemde besluiten worden hierdoor gecoördineerd behandeld. De stadsdeelraad is het coördinerend orgaan.

De deelraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan.

Een digitale versie van het bestemmingsplan Eerste partiële herziening Cornelis Douwesterrein II (Windturbines) met bijbehorende stukken staat op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op de laatstgenoemde site kunt u het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ook downloaden. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0363.N1302PBPSTD-OW01.

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt globaal begrensd aan de oostzijde door de Klaprozenweg overgaand in de TT Melaniaweg, aan de noordzijde door een gedeelte van het Coentunnel-circuit overgaand op de Cornelis Douwesweg en Klaprozenweg, aan de westzijde door het IJ en daaropvolgend door de Meteorenweg en aan de zuidzijde door het IJ en vervolgens overlopend in de TT Vasumweg.

Dit bestemmingsplan is een partiële herziening van het bestemmingsplan Cornelis Douwesterrein II. Met deze herziening wordt de plaatsing van windturbines in het plangebied Cornelis Douwesterrein planologisch mogelijk gemaakt.

Beroep omgevingsvergunning

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen het uiteindelijke besluit kan worden ingediend als men belanghebbende is en een zienswijze tegen het ontwerpbesluit heeft ingediend.

Amsterdam-Noord, 1 oktober 2013

Het algemeen bestuur van de bestuurscommissie van het stadsdeel Noord, gemeente Amsterdam, J.J.L. Gilliam, waarnemend secretaris

J.A. van Berkum, voorzitter

Naar boven