Logo Olst-Wijhe
Vastgesteld bestemmingsplan Zonnekamp West, Olst, Olst-Wijhe

Burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe maken bekend dat vanaf donderdag 15 mei 2014 tot en met woensdag 25 juni 2014 bij ons klantcontactcentrum aan het Raadhuisplein 1 in Wijhe en bij het Holstohus in Olst ter inzage ligt het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Zonnekamp West, Olst’ met bijbehorende stukken. Het bestemmingsplan is tevens elektronisch raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Olst-Wijhe.

Gemeenten dienen bestemmingsplannen ingevolge de Wet Ruimtelijke Ordening actueel te hebben en te houden. Het plangebied Zonnekamp West beschikt over bestemmingsregels die ouder zijn dan 10 jaar, waardoor deze geactualiseerd dienen te worden. Het plangebied omvat de gehele woonwijk Zonnekamp West, welke begrenst wordt door de Kneu (zuidzijde), de Jan Schamhartstraat (oostzijde), de voormalige gemeentewerf / Rijkstraatweg (westzijde) en de Ringmus/Kerkuil (noordzijde). Het plan legt de bestaande situatie opnieuw planologisch vast voor de komende 10 jaar. De bouwregels voor het perceel gelegen tussen de Ringmus en de Kneu (het “Vriendenerf”) wordt gewijzigd ten opzichte van het nu geldende bestemmingsplan, teneinde het gewenste woonproject mogelijk te maken. Hiervoor is tevens een aparte beeldkwaliteitsparagraaf opgesteld, welke is opgenomen in het bestemmingsplan.

Op het ontwerp zijn 2 zienswijzen ingediend. Het bestemmingsplan is als gevolg van een van de zienswijzen aangepast. Aan het Vriendenerf is een extra wooneenheid toegevoegd.

Gedurende de genoemde termijn kan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht of een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende deze termijn naast het instellen van beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven