Logo Eindhoven
Ontwerpbestemmingsplan Lichthoven (The Student Hotel), Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 15 mei 2014 het ontwerp van het bestemmingsplan Lichthoven (The Student Hotel) ter inzage ligt. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van een hotel op de hoek Stationsplein en Stationsweg te Eindhoven, waar nu nog het (voormalig) postkantoor staat. Deze locatie maakt deel uit van het gebied Lichthoven. Het gebied Lichthoven wordt begrensd door het spoor, de Dommel, de Stationsweg en het Stationsplein.

Het gebied Lichthoven is op zijn beurt weer een onderdeel van het zogenoemde Stationsgebied. Ten behoeve van de in dat gebied beoogde ruimtelijke ontwikkelingen is een Milieueffectrapport opgesteld. In dit rapport wordt ook ingezoomd op de effecten voor het milieu die het gevolg (kunnen) zijn van de voorgenomen herontwikkeling van het gebied Lichthoven.

Inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan Lichthoven (The Student Hotel) en het Milieueffectrapport liggen met ingang van donderdag 15 mei 2014 tot en met woensdag 25 juni 2014 ter inzage. U kunt het plan en het rapport inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn:

Zonder afspraak:

maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur

Met afspraak:

maandag t/m vrijdag van 13.00-16.30 uur en

maandag- en vrijdagavond tot 19.00 uur

Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040 (iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).

U kunt daar ook de op 21 maart 2014 door de Staatssecretaris van Economische Zaken verleende ontheffing als bedoeld in artikel 75 van de Flora- en Faunawet inzien.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken via:

De bronbestanden (waaronder het Milieueffectrapport en de ontheffing als bedoeld in artikel 75 van de Flora- en Faunawet) kunt u vinden via:

www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80215-/NL.IMRO.0772.80215-0201/

Zienswijze

Tijdens de genoemde termijn is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het Milieueffectrapport. Dit kan schriftelijk of mondeling.

Zienswijzen gericht tegen het Milieueffectrapport dienen zich te beperken tot de inhoud ervan en/of tot de vraag of het rapport voldoet aan de wettelijke eisen als bedoeld in artikel 7.23 Wet milieubeheer. Ook kunnen zienswijzen betrekking hebben op eventuele onjuistheden in het Milieueffectrapport.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar de gemeenteraad van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de sector Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen dan dient u vóór 18 juni 2014 een afspraak te maken met de heer H.W. van den Reek, telefoonnummer (040) 238 6290.

Naar boven