Logo Wormerland
Ontwerpomgevingsvergunning, verklaring van geen bedenkingen en ontwerp hogere waardenbesluit Noorderweg 94 te Wijdewormer, Wormerland

Burgemeester en wethouders van Wormerland maken op grond van artikel 3.10 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat de ontwerp omgevingsvergunning met het IDN NL.IMRO.0880.OP005006-0301 tezamen met de door de raad afgegeven ontwerp verklaring van geen bedenkingen (vvgb) ter inzage liggen.

De ontwerp omgevingsvergunning betreft het perceel Noorderweg 94 en voorziet in de planologische afwijking voor de herbouw van een stolp met daarin 2 woningen (waarvan 1 dienstwoning en 1 plattelandswoning).

Voor het bouwplan zijn door overschrijding van de voorkeursgrenswaarde vanwege wegverkeerslawaai hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder noodzakelijk. Vanwege de snelweg A7 wordt de voorkeursgrenswaarde op de gevels van de nieuwe woningen niet overschreden. Vanwege de Noorderweg bedraagt de geluidbelasting op de aan de weg liggende gevel maximaal 49 dB. Deze waarde wordt als hogere waarde voor de geluidbelasting vastgesteld.

Het terugbrengen van de geluidsbelasting zal onvoldoende doeltreffend zal zijn dan wel overwegende bezwaren hebben van stedenbouwkundige, verkeerskundige, vervoerskundige, landschappelijke of financiële aard.

Inzage: De ontwerp omgevingsvergunning, de ontwerp verklaring van geen bedenkingen (vvgb) als het ontwerp hogere waardenbesluit met bijbehorende stukken kunnen met ingang van 15 mei 2014 tot 26 juni 2014 gedurende een periode van 6 weken worden ingezien in het gemeentehuis van Wormerland aan de Koetserstraat 3 te Wormer en op de website http://www.wormerland.nl/leefomgeving/bekendmakingen_ruimtelijke_ordening/vrijstellingen .

Zienswijzen:

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging (van 15 mei 2014 tot 26 juni 2014) kan een ieder schriftelijk zienswijzen tegen het ontwerp omgevingsvergunning en de ontwerp verklaring van geen bedenkingen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Wormerland, postbus 20 1530 AA Wormer. Dit kan ook mondeling op afspraak met het taakveld Ruimtelijke Ordening, telefoon: 075-651 21 00.

Naar boven