Logo Binnenmaas
Ontwerpbestemmingsplan en anterieure overeenkomst ‘Burgemeester Groeneveld de Katerstraat e.o.’, Binnenmaas

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Burgemeester Groeneveld de Katerstraat e.o.’ vanaf maandag 19 mei 2014 voor een periode van zes weken ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan is opgesteld ten behoeve van het realiseren van vervangende nieuwbouw aan de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat, de Julianastraat en de Noordstraat in Maasdam.

Tijdens de inspraaktermijn van het voorontwerpbestemmingsplan zijn inspraakreacties ingediend. In de ‘Nota inspraak, bestuurlijk vooroverleg ex artikel 3.1.1. Bro en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan ‘Burgemeester Groeneveld de Katerstraat e.o.’ zijn de inspraakreactie en de reacties uit het bestuurlijk vooroverleg samengevat en beoordeeld. De inspraakreacties hebben geleid tot een tekstuele aanpassing en een aanpassing van de maximaal toegestane goothoogte van de woningen in deelgebied 3. Ook zal er een ambtshalve aanpassing worden gedaan op het plan, welke inhoudt dat deelgebied 1 uit het bestemmingsplan wordt gehaald. Het bouwplan voor dit deelgebied voldoet volledig aan het vigerend bestemmingsplan ‘Maasdam’, en het is dan ook niet nodig dit deelgebied op te nemen in het bestemmingsplan ‘Burgemeester Groeneveld de Katerstraat e.o.’. De hiervoor genoemde nota inspraak maakt onderdeel uit van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat vanaf 19 mei 2014 ter inzage ligt.

Anterieure overeenkomst (exploitatieovereenkomst)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken bekend dat zij op grond van artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening op 6 mei 2014 een overeenkomst hebben gesloten met Stichting HW Wonen met betrekking tot de sloop en realisatie van 24 woningen aan de Burgemeester Groeneveld de Katerstraat, de Julianastraat en de Noordstraat in Maasdam (kadastraal bekend Maasdam, sectie A nummers 2076 (gedeeltelijk) 1748, 1749 en 1750 (gedeeltelijk), 2557, 3065 (gedeeltelijk)). In de overeenkomst zijn de wederzijdse verplichtingen en het verhalen van de kosten van de grondexploitatie vastgelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan en de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst liggen vanaf 19 mei 2014 gedurende zes weken ter inzage tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. U kunt deze stukken ook raadplegen via de website van de gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’ of via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder IMRO-code NL.IMRO.0585.BPMDMburggrkat-ON01.

Tijdens de periode dat de genoemde stukken ter inzage liggen, kan een ieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Deze zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad van Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Voor het geven van een mondelinge zienswijze of voor een meer uitgebreide toelichting kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met de balie van het balie Omgevingszaken, telefoonnummer 078-676 44 33. Het indienen van een zienswijze of bezwaarschrift tegen de exploitatieovereenkomst is niet mogelijk.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Binnenmaas zijn van plan om voor voornoemde woningen hogere waarden vast te stellen voor de geluidsbelasting op de gevels. Het besluit is nodig omdat de genoemde woningen een hogere geluidsbelasting dan de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting van 48 dB zullen ondervinden ten gevolge van het wegverkeer.

Belanghebbenden worden gedurende de ter inzage termijn in de gelegenheid gesteld een zienswijze over de ontwerpbesluiten (omgevingsvergunning en hogere grenswaarden) in te dienen bij het college van Binnenmaas, Postbus 5455, 3299 ZH Maasdam. Deze zienswijze dient bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Als u vragen heeft over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden, of u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de heer P.J. de Bakker. Wij wijzen u erop dat het indienen van een zienswijze per e-mail niet mogelijk is.

16 mei 2014

Naar boven