Logo Assen
Diverse besluiten voor het realiseren van toe- en afritten langs de A28 ten zuiden van Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken de volgende besluiten bekend:

  • een omgevingsvergunning (deelvergunning gemeente Assen) (ex artikel 2.11 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)), onderdelen ‘bouwen’ en ‘werk, en werkzaamheden uitvoeren’;

  • een omgevingsvergunning (deelvergunning gemeente Midden-Drenthe) (ex artikel 2.11 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)), onderdelen ‘werk, en werkzaamheden uitvoeren’, ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’ en ‘het aanleggen van een weg’;

  • een watervergunning (ex artikel 3.1 van de Keur 2010 van het Waterschap Hunze en Aa’s);

  • een verkeersbesluit (ex artikel 15, lid 1, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW));

  • en een WBR vergunning (ex artikel 2, eerste lid van de Wet beheer rijkswaterstaatswerken (WBR)).

Stukken inzien

Deze stukken liggen met ingang van 16 mei 2014, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis.

Inhoud

De nieuwe aansluiting is gelegen ten zuiden van het knooppunt Assen Zuid. De nieuwe toe- en afritten ontsluiten het TT Circuit Assen aan de westzijde van de A28 en het werklandschap Assen Zuid aan de oostzijde. Met de nieuwe op- en afritten bij de A28 krijgen bestaande en nieuwe bedrijven een betere toegang.

Rondom het TT-circuit ontwikkelt gemeente Assen een toeristisch recreatieve zone (TRZ) om de recreatie en het toerisme in de stad te stimuleren. Rondom het TT circuit staat veel te gebeuren. Bestaande bedrijven willen er uitbreiden, nieuwe bedrijven vestigen er zich. De TRZ moet uitgroeien tot een gebied waar van alles te beleven is.

In het werklandschap Assen Zuid krijgen bedrijven een plek in het bestaande landschap. Vanuit de groene omgeving combineren we rust en ruimte in het gebied met perfecte bereikbaarheid en uitstekende verbindingen.

Crisis- en herstelwet en de coordinatieregeling

De besluiten zijn ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis (artikel 2.18 en verdere van de Crisis en herstelwet). De toeristisch recreatieve zone is een deelproject van het programma de FlorijnAs. Ten aanzien van alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de projecten binnen de FlorijnAs geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening).

Mogelijkheden instellen beroep

De dag na aanvang van de bovengenoemde termijn van terinzagelegging, kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen kenbaar te maken.

Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is op de besluiten van toepassing. Dat betekent onder meer dat de beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en kunnen na de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Het besluit tot vaststelling treedt in werking op de dag na de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven