Logo TwenterandGemeente Twenterand gaat over tot het inrichten van 4 parkeerplaatsen invalide

Overwegingen ten aanzien van het besluit

De aanvragen voldoen aan de gebruikelijke eisen die de gemeente Twenterand hieraan stelt. Kopieën van rijbewijs, kentekenbewijs en gehandicaptenparkeerkaart, inclusief omschrijving of schets van de gewenste locatie, zijn bijgevoegd. In de “Uitgangspuntennotitie parkeerbeleid”, die door de gemeenteraad is vastgesteld op 11 september 2007, staan de belangrijkste voorwaarden voor het al dan niet toekennen van een parkeerplaats invalide omschreven. Daarnaast hanteert de gemeente al jaren de vaste gedragslijn dat uit moreel oogpunt vrijwel altijd aan een aanvraag om een parkeerplaats invalide tegemoet gekomen wordt.Een parkeerplaats invalide wordt alleen toegekend wanneer de bestuurder hiervoor een aanvraag indient. (Het gaat in alle gevallen om de bestuurder). Achterliggende gedachte is dat een invalide passagier door de gezonde bestuurder in de woning geholpen kan worden. Vervolgens kan de bestuurder de wijk in rijden om een parkeerplaats voor de auto te zoeken.In principe wordt nu een parkeerplaats aan het algemeen gebruik onttrokken. Het is echter niet onredelijk om van andere weggebruikers/gezonde bestuurders te verlangen dat men desnoods enkele tientallen meters meer van- en naar de auto moet lopen. De zwakkeren in de samenleving moeten hier in bescherming genomen worden. Alle parkeerplaatsen bevinden zich haaks op de weg. Hierdoor kunnen mensen die minder goed ter been zijn in alle rust in- en uit de auto te gaan, zonder het overige verkeer te hinderen of zichzelf in gevaar te brengen.

Conclusie

De aanvragen om een parkeerplaats invalide voldoen aan de gebruikelijke voorwaarden. Bovendien komt de verkeersveiligheid niet in het geding. Er kan overgegaan worden tot inrichting van de parkeerplaatsen invalide.

BESLUIT

1. Besloten wordt om over te gaan tot de aanleg van 4 parkeerplaatsen invalide, in te richten op onderstaand locaties;

- de Iepen 4, De Vogelkers 12, Linderflier 42, allen in Vroomshoop

- Laagland 27 in Vriezenveen

2. Besloten wordt het besluit te publiceren, waarbij de mogelijkheid geboden wordt om gedurende een periode van 6 weken een eventueel bezwaar in te dienen

BEZWAAR  

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag waarop het besluit is bekend gemaakt hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand, postbus 67, 7670 AB Vriezenveen. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een aanduiding van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden (motivering) van het bezwaar.

Naar boven