Logo Geldermalsen
Ter inzage ontwerpbestemmingsplan ‘Meinte te Beesd’, Geldermalsen

Met ingang van vrijdag 16 mei 2014 ligt voor zes weken het ontwerp van het bestemmingsplan “Meinte te Beesd” ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen. De planstukken zijn tevens digitaal te raadplegen op:

www.ruimtelijkeplannen.nl: planidentificatie: NL.IMRO.0236.BPMeinte-ON01

én de gemeentelijke internetsite onder: www.gemeente.geldermalsen.nl/bestemmingsplannen/Terinzage/bestemmingsplan Meinte te Beesd

Toelichting op de planstukken

Het plangebied (± 5,5 ha groot) omvat een nieuwe planologische regeling voor een drietal bedrijfsterreinen aan de Meinte te Beesd. Het bestemmingsplan moet het vigerende bestemmingsplan “Buitengebied 1984” gaan vervangen. Het plangebied wordt aan de zuidzijde begrensd door de Meinte (ten noorden van de spoorlijn Geldermalsen-Dordrecht) en aan de oostzijde door de Ridderslag. Aan de west- en noordzijde vormen de bestaande agrarische percelen de plangrens.

In dit nieuwe bestemmingsplan wordt de mogelijkheid geboden tot enige uitbreiding van de bestaande bedrijfsbebouwing. Daarnaast wordt ruimte gereserveerd voor een goede landschappelijke inpassing van het terrein. Binnen het plangebied zullen geen grootschalige (her)ontwikkelingen plaatsvinden. Naar aanleiding van de gevoerde inspraak en het vooroverleg zijn de planstukken ten opzichte van het eerder uitgebrachte voorontwerpplan iets gewijzigd.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m donderdag 26 juni 2014) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (géén e-mail) sturen naar de gemeenteraad van de gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzagetermijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum (tel. 0345-586611; alleen tijdens kantoortijden).

Naar boven