Logo Beverwijk
Ontwerp- omgevingsvergunning ‘Plantage fase II’, Beverwijk

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning te verlenen voor het project Plantage fase II in de gemeente Beverwijk.

De aanvraag ziet op de volgende omgevingsvergunningplichtige activiteiten:

  • handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening.

Binnen het plangebied worden een drietal appartementen gebouwen gerealiseerd met in totaal 34 sociale huurwoningen en maximaal 42 vrije sector huurwoningen. De maximale bouwhoogte van deze gebouwen bedraagt 20 meter. In het appartementengebouw aan de Florastraat zal op de begane grond een huisartsenpraktijk en een apotheek worden gerealiseerd. De appartementsgebouwen worden middels een plint met elkaar verbonden. In de plint worden bergingen en een fietsenstalling gerealiseerd. Daarnaast worden de 12 garageboxen en het transformatorgebouw vervangen door 13 prefab garages en een nieuw transformatorgebouw. Voor de appartementengebouwen aan de Pieter Verhagenlaan zal een groenstrook worden gerealiseerd.

Het projectgebied maakt deel uit van de wijk ‘Kuenenkwartier’ en de buurt ‘Plantage’. Het Projectgebied wordt ontsloten door de Plantage, de Esdoornstraat, de Florastraat en de Pieter Verhagenlaan en begrensd door: de Florastraat aan de noordwestkant, het appartementencomplex aan de noordoostkant, de Vomar en een voormalige school met speelplein aan de zuidoostkant en de Pieter Verhagenlaan aan de zuidwestkant. De precieze begrenzing van het gehele plangebied is beschreven in de ruimtelijke onderbouwing.

Deze aanvraag maakt het project planologisch mogelijk. Initiatiefnemer zal later een aanvraag omgevingsvergunning indienen voor de activiteit bouwen.

De termijn dat de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage ligt duurt zes weken, deze begint op vrijdag 16 mei 2014 en eindigt op donderdag 26 juni 2014. Binnen deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren brengen.

Op werkdagen is de ontwerp-omgevingsvergunning mét alle bijbehorende stukken in te zien bij het Centraal Publieksbureau van het Stadshuis van Beverwijk, Stationsplein 48. Het Centraal Publieksbureau is geopend op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op overige werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Alleen op dinsdag zijn de openingstijden van 9.00 tot 12.30 uur.

De ontwerp-omgevingsvergunning (zonder bijbehorende stukken) is ook te raadplegen op www.beverwijk.nl via het kopje ‘actueel’, ‘bekendmakingen’ en vervolgens ‘omgevingsvergunning uitgebreid’.

U kunt uw zienswijzen zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijzen richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Beverwijk, postbus 450, 1940 AL Beverwijk. Als u ervoor kiest uw zienswijzen mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met mevrouw L. Riddersma via telefoonnummer 0251-256 256.

Na verwerking van eventueel naar voren gebrachte zienswijzen neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit omtrent de omgevingsvergunning. Indien ons college besluit om de omgevingsvergunning te verlenen, dan wordt de omgevingsvergunning ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen dan gedurende zes weken beroep instellen bij rechtbank Haarlem. Op deze omgevingsvergunning, waarmee meer dan 11 woningen worden mogelijk gemaakt, is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Beverwijk, 14 mei 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk

Naar boven