Logo Gilze en Rijen
Vestiging voorkeursrecht ex artikel 5 Wet voorkeursrecht gemeenten in plangebied Achter de Hoven in Gilze, Gilze en Rijen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gilze en Rijen maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad van de gemeente Gilze en Rijen op 14 januari 2014 op grond van het bepaalde in artikel 5 van de Wvg heeft besloten om percelen die gelegen zijn in het plangebied Achter de hoven aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. Het plangebied Achter de Hoven is gelegen nabij de Lange Wagenstraat in Gilze. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kaart en lijst van aangewezen percelen. Het besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Nederlandse Staatscourant en geldt voor een termijn van drie jaar na dagtekening van het besluit, tenzij voor dat tijdstip een structuurvisie, bestemmingsplan of inpassingsplan dan wel een overeenkomstige ruimtelijke planvorm als voorzien in de Crisis- en Herstelwet is vastgelegd.

Ter inzage

Het raadsbesluit en de daarbij behorende stukken (de lijst van aangewezen percelen en de kadastrale tekening waarop de aangewezen percelen zijn weergegeven) liggen met ingang van 20 januari 2014 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum van de gemeente Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen en in de Schakel, Kerkstraat 104 in Gilze.

Het Klantcontactcentrum werkt alleen op afspraak binnen de volgende openingstijden:

  • maandag van 08.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur

  • donderdag van 08.30 tot 19.00 uur

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur

U kunt digitaal een afspraak vastleggen of via telefoonnummer 14 0161.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk de erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Gilze en Rijen te koop moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar

Gedurende de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht tegen het raadsbesluit bezwaar maken door schriftelijk bij de raad een bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • a. de naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Het bezwaarschrift dient vóór 4 maart 2014 door de raad te zijn ontvangen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Raad van de gemeente Gilze en Rijen, Postbus 73, 5120 AB Rijen.

Indien een belanghebbende bezwaar heeft ingediend kan hij/zij, indien er sprake is van spoedeisend belang, tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, postbus 90006, 4800 PA, Breda.

Rijen, 17 januari 2014

burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen, de secretaris, G.J.F.M. Vlekke

de burgemeester, A.J.W. Boelhouwer

Naar boven