Logo Aa en Hunze
Ontwerpomgevingsvergunning natuurontwikkeling Bonnerklap (hermeandering Hunze nabij Gieterveen), Aa en Hunze

Burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maken, ter voldoening aan artikel 3.10 en 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.10 en artikel 2.12, eerste lid, sub a onder 3° omgevingsvergunning te verlenen voor het herinrichten van het gebied Bonnerklap als natuurgebied.

Het plangebied van het Inrichtingsplan Natuurontwikkeling Bonnerklap ligt ten noordwesten van Gieterveen. Het gebied wordt noordelijk begrensd door de N33 en zuidelijk loopt de grens van het plangebied ten hoogte van de bocht in de Herenweg-Zuid. Het plan voorziet in het herstel van de middenloop van de Hunze en De Beek door het toepassen van hermeandering en de aanleg van brede beekdalvormige natuurzones.

De aanvraag omgevingsvergunning heeft betrekking op:

  • het gebruiken van gronden en bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, art. 2.1, eerste lid, onder c Wabo (de gronden worden gebruikt voor natuurontwikkeling);

  • een bouwactiviteit, art. 2.1, eerste lid, onder a Wabo (het bouwen van een prefab klepstuw langs de Herenweg noord en het aanbrengen van een vispassage en het aanbrengen van 7 visdrempels);

De ontwerp omgevingsvergunning, met de daarop betrekking hebbende stukken, ligt met ingang van 8 mei 2014 gedurende 6 weken tijdens openingstijden ter inzage bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten. Het ontwerpbesluit, met de daarop betrekking hebbende stukken, is gedurende deze periode ook te raadplegen via de gemeentelijke website www.aaenhunze.nl .

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze, Postbus 93, 9460 AB Gieten. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen tijdens kantoortijden na het maken van een afspraak. Dat kunt u doen via telefoonnummer (0592) 26 77 97.

Naar boven