Besluit omgevingsvergunning inrichting Hemrik, Ministerie van Economische Zaken

KENNISGEVING

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Dat aan Tulip Oil Netherlands B.V. te Den Haag een omgevingsvergunning (eerste fase) is verleend voor de activiteit ‘het oprichten en in werking hebben van een inrichting’ ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de inrichting Hemrik. De inrichting Hemrik is gelegen aan de Jan Evertswyk te Hemrik, in de gemeente Opsterland, op het perceel kadastraal ingedeeld, gemeente Lippenhuizen, sectie J, nummer 406.

De omgevingsvergunning betreft het oprichten en in werking hebben van de inrichting Hemrik ten behoeve van de winning en behandeling van aardgas. Op de inrichting zal aardgas worden geproduceerd uit put Hemrik-1 (HRK-1). Op de inrichting wordt gas behandeld dat gewonnen wordt op de inrichting zelf en van de nabijgelegen inrichting Donkerbroek, te Donkerbroek, in de gemeente Ooststellingwerf. Het daar geproduceerde aardgas wordt per ondergrondse transportleiding aangevoerd. Het behandelde aardgas wordt per ondergrondse transportleiding afgevoerd naar de inrichting Ureterp-100 van de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Ureterp, in de gemeente Opsterland, voor aflevering aan het landelijk hoofdgasnet.

Op het ontwerpbesluit dat van 17 januari 2014 tot en met 27 februari 2014 ter inzage lag bij de gemeente Opsterland zijn zienswijzen ingediend. De zienswijzen zijn verwerkt in het besluit.

Het besluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 9 mei 2014 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Opsterland te Beetsterzwaag.

Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren. Wij adviseren u voor de inzage van dit besluit eerst contact op te nemen met de gemeente, telefoon 0512 – 38 62 22.

Voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw S.J. Hoes MA MSc, telefoon 070 – 379 70 43.

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen zes weken na de dag van de terinzagelegging van dit besluit een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Rechtbank ’s-Gravenhage, ter attentie van de sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen dit besluit kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven