Logo VaalsGEMEENTEBESTUUR van VAALS

Kenmerk: RS 120103

Datum: 6 mei 2014

Onderwerp:

Verkeersbesluit voor:

•het instellen van een eenzijdig parkeerverbod aan de westelijke zijde van de Rugweg vanaf de kruising met het ElsenBosch voetpad tot de kruising met de Epenerbaan.

Burgemeester en Wethouders van Vaals:

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994;

Overwegingen van het besluit:

•Geconstateerd is dat de verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid op de Rugweg verbeterd dient te worden.

Vereiste van het besluit:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering:

Uit het oogpunt van het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het verbeteren van de vrije doorstroming van het wegverkeer is het gewenst om een eenzijdig parkeerverbod in te stellen op de Rugweg vanaf de kruising met het ElsenBosch voetpad tot de kruising met de Epenerbaan.

Geparkeerde voertuigen op de Rugweg belemmeren de doorstroming van het verkeer. Het wegprofiel is onvoldoende breed om ruimte te bieden aan aan weerszijden geparkeerde voertuigen als ook om verkeer in twee richtingen af te wikkelen. De bereikbaarheid van met name grotere hulpverlenende voertuigen komt in het geding bij aan weerszijden geparkeerde voertuigen.

Voertuigen kunnen, na het instellen van het parkeerverbod, geparkeerd worden op het parkeerterrein gelegen aan de Rugweg en de parkeerterreinnen nabij de kruising Rugweg – Epenerbaan.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer is overleg gepleegd met de politie.

Besluiten:

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders tot:

•het instellen van een eenzijdig parkeerverbod aan de westelijke zijde van de Rugweg vanaf de kruising met het ElsenBosch voetpad tot de kruising met de Epenerbaan middels plaatsing van bord E01 van bijlage 1 van het RVV 1990.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals,

Mr. drs. J.H.M.J. Bertram Drs. R.L.T. van Loo

Secretaris Burgemeester

B EZWAAR:

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 7:1 juncto 6:4 van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belangen is getroffen binnen 6 weken ingaande de dag na bekendmaking van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Vaals, postbus 450, 6290 AL Vaals

Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en dient ten minste te bevatten:

naam en adres van de indiener;

de dagtekening;

een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt;

de gronden van het bezwaar.

Tevens kan de indiener van het bezwaarschrift op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de president van de rechtbank te Maastricht, sector Bestuursrecht (Postbus 1988, 6201 BZ Maastricht) verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien de indiener van het bezwaarschrift van mening is dat onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

Afschriften.

Een afschrift sturen wij naar:

  • Politie krijtland.

  • Brandweer.

Naar boven