Logo Heerenveen
Bestemmingsplan Oude- en Nieuwehorne – De Fjilden, gewijzigd vastgesteld, Heerenveen

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken bekend dat de gemeenteraad op 24 maart 2014 het bestemmingsplan Oude- en Nieuwehorne – De Fjilden, gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om circa 100 woningen te bouwen in het gebied globaal gelegen tussen de Schoterlandseweg, het Sevenaerspad, De Stringen en de Sterrekamp, te Oude- en Nieuwehorne.

De gemeenteraad wijzigde bij vaststelling het bestemmingsplan, in die zin dat:

  • Aan verbeelding en regels de bestemming “Wonen – uit te werken” is toegevoegd. Deze bestemming heeft betrekking op een gebied waar circa 60 woningen kunnen worden gebouwd. Uitwerking vindt plaats na 1 januari 2020.

  • In de bouwvlakken aan het Sevenaerspad, van noord naar zuid, is aangegeven dat het maximale aantal woonheden respectievelijk drie, twee en twee woningen per bouwvlak mag bedragen.

  • In de twee meest zuidelijke bouwvlakken langs de oostzijde van de Sterrekamp is aangegeven dat het maximum aantal aaneen te bouwen wooneenheden drie mag bedragen.

Een uitgebreidere weergave van de wijzigingen is opgenomen in het raadsbesluit.

Ter inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan, met de daarin opgenomen bijlagen, liggen met ingang van donderdag 8 mei 2014, gedurende 6 weken, ter inzage op de volgende plaatsen:

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp van het bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de termijn van ter inzage ligging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Verder kunnen belanghebbenden gedurende de termijn van ter inzage legging beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State instellen tegen wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s Gravenhage.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening dat na de beroepstermijn wordt ingediend, schorst de werking van het bestemmingsplan niet.

Griffierecht

Voor zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het verzoek heeft besloten.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Burgemeester en wethouders van Heerenveen

Naar boven