Logo Overbetuwe
Voorgenomen projectomgevingsvergunning Elst, perronvoorzieningen station, Overbetuwe

Burgemeester en wethouders zijn voornemens een omgevingsvergunning ex artikel 2.12 lid 1 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor perronvoorzieningen bij station Elst te verlenen. Deze wordt aangeduid als een projectomgevingsvergunning.

Ontwikkeling en locatie

De realisatie van het derde spoor, de perrons en de tunnels is onderdeel van het Infra-deel van de herontwikkeling van het station Elst. De gemeenteraad heeft eerder hiertoe besloten.

Op 29 oktober 2013 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de uitspraak op het bestemmingsplan Elst Centraal gerectificeerd voor één onderdeel. Hierdoor zijn enkele voorzieningen voor infrastructuur bij het station Elst niet meer mogelijk. Het gaat hierbij onder meer om tijdelijke perrontrappen en -taluds die nodig zijn tijdens de werkzaamheden voor de tunnels onder het spoor. Met de procedure voor de projectomgevingsvergunning wordt het bestemmingsplan gerepareerd dat nodig is om de genoemde voorzieningen mogelijk te maken.

Het plangebied heeft betrekking op de stationspleinen en is gelegen zowel aan de west- als de oostzijde van het station Elst.

Overeenkomstig artikel 6.5 lid 2 Besluit omgevingsrecht gaf de raad op 7 januari 2014 een ‘ontwerp-verklaring van geen bedenkingen’ af.

Ter inzage

Het ontwerp-besluit, de ruimtelijke onderbouwing en andere daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 16 januari 2014 tot en met 26 februari 2014 ter inzage*.

De stukken zijn ook te raadplegen op

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1734.0177ELSTperronvrz-ONT1.

De bronbestanden zijn beschikbaar via

http://bronro.overbetuwe.nl/BD7D5171-DC2A-4A36-B9BF-BFFB7D03567C/

U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.overbetuwe.nl , onder Wonen, verkeer en veiligheid, verder klikken op Bouwen en wonen en daarna op Ruimtelijke plannen (o.a. bestemmingsplannen).

Wilt u een reactie hierop geven?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk (niet per e-mail) of mondeling een zienswijze op het ontwerp kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Antwoordnummer 175, 6660 VB Elst. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, moet u – ook binnen genoemde termijn – een afspraak maken bij team Beleidsrealisatie via (0481) 362300.

* U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien bij de informatiebalie gemeentehuis Overbetuwe, locatie Elst (maandag t/m woensdag van 8.30-17.00 uur, donderdag van 8.30-20.00 uur en vrijdag van 8.30-13.00 uur).

Naar boven