Logo BaarnGemeente Baarn - Wijzigingsplan “Natuurontwikkeling nabij Eem” vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het wijzigingsplan “Natuurontwikkeling nabij Eem” op 22 april 2014 hebben vastgesteld.

Het plangebied

Het wijzigingsplan heeft betrekking op twee in de gemeente Baarn gelegen uiterwaarden langs de Eem (Bruggematen en Wolkenberg). De uiterwaard Bruggematen ligt ten noorden van Rijksweg A1, oostelijk van de Eem en ter hoogte van het Ocrieteiland. Wolkenberg ligt ten zuiden van Rijksweg A1, ook oostelijk van de Eem en gelegen tegenover de oostelijke bebouwingsrand (Eemdal) van Baarn.

Inhoud van het wijzigingsplan

Dit wijzigingsplan bevat de juridisch planologische regeling die de wijziging van de agrarische gronden naar natuur en bos mogelijk maakt in de uiterwaarden van Bruggematen en Wolkenberg. Met deze wijziging wordt het mogelijk gemaakt om te komen tot natuurontwikkeling in beide uiterwaarden.

Ter inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan “Natuurontwikkeling nabij Eem” met de daarbij behorende stukken ligt van vrijdag 2 mei 2014 tot en met donderdag 12 juni 2014 ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook is inzien op afspraak mogelijk bij de balie Frontoffice, telefoon 035-5481611.

Het wijzigingsplan is digitaal raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0308.WP0041-VA01). De directe link hiervoor is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0308.WP0041-VA01.

Het wijzigingsplan is samen met de bijbehorende stukken ook digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.baarn.nl via de knop bestemmingsplannen.

Beroep instellen

Tegen de vaststelling van het wijzigingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging – van 2 mei 2014 tot en met 12 juni 2014 - beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Beroep kan worden ingesteld bij: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl.

Het indienen van beroep schorst de werking van het wijzigingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven