Logo Hof van Twente
Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘De Marke III, Hengevelde’, Hof van Twente.

Ontwerp-bestemmingsplan "De Marke III, Hengevelde"

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 16 januari 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp-bestemmingsplan "De Marke III, Hengevelde".

De gemeente Hof van Twente is voornemens de uitbreidingswijk De Marke III in Hengevelde te ontwikkelen. Hiervoor is een stedenbouwkundig ontwerp en een beeldkwaliteitplan opgesteld. Het stedenbouwkundig ontwerp vormt de basis voor dit bestemmingsplan en gaat uit van de realisatie van circa 115 woningen. Het plan De Marke III wordt in fasen ontwikkeld.

Het plangebied is gesitueerd ten zuidwesten van de kern Hengevelde op de overgang van het bestaande dorp en het buitengebied. Het plangebied is ongeveer 10 hectare groot en wordt begrensd door de Diepenheimsestraat, de Needsestraat en de Janninksweg.

De bedrijfspercelen aan de Janninksweg en het perceel aan de Needsestraat 6a maken onderdeel uit van het plangebied.

Het ontwerp-bestemmingsplan is in te zien:

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/plannen/NL.IMRO.1735.HExDeMarkeIII-/NL.IMRO.1735.HExDeMarkeIII-OP10.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

Ontwerp-beeldkwaliteitsplan "De Marke III, Hengevelde"

Naast het ontwerp-bestemmingsplan ligt ook het ontwerp-beeldkwaliteitsplan "De Marke III, Hengevelde" met ingang van 16 januari 2014 gedurende zes weken ter inzage.

Dit plan legt de beeldkwaliteitcriteria vast voor de uitbreidingswijk De Marke III.

Het ontwerp-beeldkwaliteitsplan ligt als bijlage bij het ontwerp-bestemmingsplan "De Marke III, Hengevelde" ter inzage en is in te zien:

  • tijdens openingstijden in het gemeentelijk informatie-centrum, de Höfte 7 te Goor;

  • op onze website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’.

Gedurende de genoemde inzagetermijn kan een ieder op grond van de gemeentelijke inspraakverordening schriftelijk of mondeling (op afspraak) een zienswijze ten aanzien van het ontwerp-beeldkwaliteitsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

Inloopbijeenkomst

Met betrekking tot bovengenoemd ontwerp-plannen, zal op dinsdag 11 februari 2014 van 19.00 uur tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst worden gehouden in Hotel Restaurant Hof van Twente, Goorsestraat 25 in Hengevelde. Tijdens deze inloopbijeenkomst bestaat de mogelijkheid om informatie in te winnen over de inhoud van de plannen en een schriftelijke reactie over de ontwerpen kenbaar te maken.

15 januari 2014.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente, H.A.M. Nauta-van Moorsel burgemeester,

G.S. Stam, secretaris.

Naar boven