Logo Zuid-Holland
Gewijzigde vaststelling Inpassingsplan Gouweknoop, grondgebied Waddinxveen, Zuid-Holland

Wet ruimtelijke ordening en Algemene wet bestuursrecht

Terinzagelegging

Met inachtneming van het ter zake bepaalde in de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht maken Provinciale Staten van Zuid-Holland bekend dat zij, bij besluit van 26 februari 2014, punt 4. van het vaststellingsbesluit van het ‘’Inpassingsplan Gouweknoop, grondgebied Waddinxveen’’ met nummer 6266, van 10 november 2010 hebben gewijzigd in: ”Te bepalen dat de gemeente Waddinxveen tot en met 31 december 2015 niet bevoegd is om een bestemmingsplan vast te stellen voor de gronden waaraan in het inpassingsplan de bestemming “Verkeer” (artikel 6 van de regels van het inpassingsplan) is toegekend”.

Het besluit is vanaf 8 mei 2014 gedurende een periode van zes weken door eenieder te raadplegen via de webpagina http://www.zuid-holland.nl/26_februari_2014/PS_-_Besluit_van_PS/apps_sis-single.htm?llpos=437796192&llvol=-2000 (besluit 6671). Het besluit ligt daarnaast met ingang van 8 mei 2014 gedurende een periode van zes weken op de volgende locaties voor eenieder ter inzage:

  • Provinciehuis, het loket, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag, (werkdagen, tussen 10.00 uur en 16.00 uur);

  • Publieksbalie van het gemeentehuis van de gemeente Waddinxveen, Raadhuisplein 1 te Waddinxveen; (op afspraak: werkdagen van 09.00 uur en 12.00 uur, donderdagavond van 17:00 – 20:00 uur).

Inhoud

Het inpassingsplan ‘’Gouweknoop, grondgebied Waddinxveen’’, heeft betrekking op het realiseren van een nieuwe wegverbinding op het niveau van het onderliggende wegennet tussen Knooppunt Moordrecht/A20 en de A12. Het besluit van Provinciale Staten van 26 februari 2014 maakt dat de gemeente Waddinxveen, behoudens voor de gronden met de bestemming ‘’Verkeer’’, weer eerste aanspreekpunt is voor bestemmingsplanverzoeken in het plangebied van het inpassingsplan. Het plangebied van het inpassingsplan wordt globaal begrensd door de noordzijde van de op-/afrit van de A12, de bestemmingsplangrens van het bestemmingsplan ‘Distripark Doelwijk en de gemeentegrens Waddinxveen-Zuidplas (Zuidelijke Dwarsweg)’.

Indienen beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen dit besluit van Provinciale Staten van 26 februari 2014 beroep worden ingesteld door degenen die door dit besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen. Beroepschriften moeten schriftelijk worden ingediend en kunnen worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen dat vereist, kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Hieraan zijn (extra) kosten verbonden.

Naar boven