Logo Bussum
Ontwerpbestemmingsplan ‘De Engh-Ceintuurbaan 281’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor het perceel Ceintuurbaan 281, Bussum

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bussum maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) met ingang van donderdag 16 januari 2014 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 26 februari 2014) voor een ieder ter inzage ligt:

Het ontwerpbestemmingsplan “De Engh-Ceintuurbaan 281” met identificatienummer NL.IMRO.0381.BP2013B001009-on01, alsmede de daarop betrekking hebbende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor het perceel Ceintuurbaan 281 te Bussum.

Ter inzage ligging

Binnen de genoemde termijn is het ontwerpbestemmingsplan “De Engh-Ceintuurbaan 281” beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl en op www.bussum.nl onder ‘bestemmingsplannen’, ‘De Engh’, ‘De Engh-Ceintuurbaan 281’, ‘downloads’. Tevens kan het ontwerpbestemmingsplan worden ingezien bij de Centrale Balie van de gemeente Bussum, Brinklaan 35 Bussum, geopend maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur en woensdag van 08.30 tot 19.00 uur.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde Ceintuurbaan 281

Het betreft het ontwerpbesluit van het college van burgemeester en wethouders van Bussum inzake vaststelling hogere grenswaarden ten gevolge van weglawaai als bedoeld in artikel 61 van de Wet geluidhinder voor het perceel Ceintuurbaan 281.

In dit bestemmingsplan wordt het bestaande woon-zorgcomplex aan de Ceintuurbaan 281 getransformeerd naar reguliere woonappartementen.

Woningen zijn op grond van de Wet geluidhinder (Wgh) geluidsgevoelige functies waarvoor, indien deze gelegen zijn binnen de geluidszone van een gezoneerde weg, akoestisch onderzoek uitgevoerd moet worden.

De huidige functie van het gebouw, woon-zorgappartementen, is echter eveneens geluidsgevoelig. Transformatie naar reguliere woonappartementen levert geen strenger toetsingskader op, waardoor akoestisch onderzoek voor deze transformatie achterwege kan blijven. Op de begane grond zijn in de huidige situatie echter geen geluidsgevoelige functies aanwezig, waardoor hier wel sprake is van toevoeging van nieuwe geluidsgevoelige functies. Voor de begane grond is akoestisch onderzoek uitgevoerd.

Voor het plangebied is het akoestisch onderzoek uitgevoerd op basis van de Standaard Rekenmethode II (SRM II) uit het Reken- en Meetvoorschrift Geluidhinder 2012.

Uit dit onderzoek blijkt dat ten gevolge van het verkeer op de Ceintuurbaan en de Rijksweg A1 de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. De maximale ontheffingswaarde van respectievelijk 63 dB en 53 dB wordt niet overschreden.

Omdat geconcludeerd wordt dat redelijkerwijs geen maatregelen mogelijk zijn om de geluidsbelasting aan de gevels van de genoemde functies te reduceren, dienen door het college van burgemeester en wethouders van Bussum, hogere waarden te worden vastgesteld.

Ingevolge artikel 110c Wet geluidhinder ligt het ontwerpbesluit hogere grenswaarde tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ‘De Engh-Ceintuurbaan 281’ ter inzage. Het ontwerpbesluit ligt met ingang van 16 januari 2014 tot en met 26 februari 2014 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Brinklaan 35 te Bussum.

Indienen zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Binnen de gestelde termijn van zes weken (16 januari tot en met 26 februari 2014) kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk, digitaal dan wel mondeling naar voren brengen.

  • Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad en kunnen worden ingezonden via postbus 6000, 1400 HA Bussum, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan “De Engh-Ceintuurbaan 281”.

  • Digitale zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad en kunnen gemaild worden naar het volgende e-mailadres: info@bussum.nl, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan “De Engh-Ceintuurbaan 281”.

  • Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend tijdens een afspraak met de projectleider, de heer B. Stolk. Voor het maken van een afspraak tijdens kantooruren, kunt u contact met hem opnemen, op het telefoonnummer 035 – 69 28 868.

Indienen zienswijzen ontwerpbesluit hogere grenswaarde wet geluidhinder

Binnen de gestelde termijn van zes weken (16 januari tot en met 26 februari 2014) kan een ieder zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder voor het perceel Ceintuurbaan 281 schriftelijk, digitaal dan wel mondeling naar voren brengen.

  • Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Bussum via postbus 6000, 1400 HA Bussum, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarde perceel Ceintuurbaan 281.

  • Digitale zienswijzen dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders en kunnen gemaild worden naar het volgende e-mailadres: info@bussum.nl, onder vermelding van: zienswijze ontwerpbesluit hogere grenswaarde perceel Ceintuurbaan 281.

  • Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingediend tijdens een afspraak met de projectleider, de heer B. Stolk. Voor het maken van een afspraak tijdens kantooruren, kunt u contact met hem opnemen, op het telefoonnummer 035 – 69 28 868.

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de projectleider, de heer B. Stolk, op het telefoonnummer 035 – 69 28 868.

Naar boven