Logo AalsmeerVerkeersbesluit wijzigen parkeerverbod P.F. von Sieboldlaan

Centrale Beheertaken, verkeer en vervoer, 2014

Z-2014/026371, D-2014/122896

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer besluiten om het huidige parkeerverbod op de P.F. von Sieboldlaan te wijzigen. Het huidige parkeerverbod geldt van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 18.00 uur. De lengte van het wegvak waar het parkeerverbod geldt wordt ingekort.

Dit gebeurt door middel van het verplaatsen van verkeersborden conform bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990), zoals aangegeven op de bijgevoegde bebordingstekening met tekeningnummer CBT-V-BB2014.06.

Motivering

Het besluit wordt als volgt gemotiveerd:

  • -Het parkeerverbod op de P.F. von Sieboldlaan is in 2000 ingesteld omdat geparkeerde auto’s de inrit naar het terrein van Zwarteweg 103/103a blokkeerden.

  • -Bewoners van de P.F. von Sieboldlaan hebben verzocht om het parkeerverbod in zijn geheel op te heffen vanwege de hoge parkeerdruk in de straat.

  • -De kans dat dan de uitrit alsnog geblokkeerd wordt, blijft dan aanwezig. Voor in- en uitrijdende vrachtwagens is de draai het terrein op en af dan niet te maken. Om deze reden wordt het parkeerverbod alleen ingekort. De uitrit blijft vrij en op het resterende stuk wordt het weer mogelijk om te parkeren.

  • -Het in- en uitparkeren bij de haakse parkeervakken leidt bij langs het trottoir parkeren aan de overzijde niet tot problemen.

  • -De eigenaar van Zwarteweg 103/103a (tevens eigenaar van de haakse parkeervakken) heeft ingestemd met de aanpassing van het parkeerverbod.

Het besluit strekt conform art. 2 Wegenverkeerswet tot:

  • -het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan (lid 1c)

  • -het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer (lid 1d)

Participatie

Over het besluit heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseurs van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland, die namens de korpschef optreden (art. 24 BABW).

Wettelijke grondslag

Het besluit is gebaseerd op:

  • -de Wegenverkeerswet 1994

  • -het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990

  • -het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer

Bevoegd gezag

Verkeersbesluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op de wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de provincie of een waterschap (art. 18, lid 1, onder d, WVW 1994). Burgemeester en wethouders van Aalsmeer hebben deze bevoegdheid bij besluit van 30 juli 2013 gemandateerd aan burgemeester en wethouders van Amstelveen. Voor Amstelveen is een mandaatbesluit van toepassing.

De genoemde wegen liggen binnen de bebouwde kom en zijn in beheer bij de gemeente Aalsmeer.

Inzage

Dit besluit ligt gedurende een periode van zes weken ter inzage bij de Afdeling Publiekszaken van de Gemeente Aalsmeer, Drie Kolommenplein 1 te Aalsmeer.

Mogelijkheid tot het indienen van een bezwaarschrift

Tegen dit besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na bekendmaking een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend. Het bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan Burgemeester en wethouders van Aalsmeer, t.a.v. de Bezwaarschriftencommissie, Postbus 4,

1180 BA Amstelveen.

Mogelijkheid tot het aanvragen van een voorlopige voorziening

Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op. De mogelijkheid bestaat om – zodra het bezwaarschrift is ingediend – tevens een verzoek om een voorlopige voorziening in te dienen. Er moet sprake zijn van een spoedeisend belang. Dit verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam, Postbus 75850,

1070 AW Amsterdam. Aan het verzoek zijn kosten verbonden.

Ondertekening

Aalsmeer, 25 april 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer,

namens dezen,

mr. ir. S.J. van Viegen

teamleider verkeer en vervoer

Dit verkeersbesluit is openbaar gemaakt op 30 april 2014

Naar boven