Wijzigingen Organisatiebesluit BZK 2012

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in overeenstemming met de Minister voor Wonen en Rijksdienst;

Gelet op artikel 3, tweede lid, van het coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011 en artikel 19 van het Organisatiebesluit BZK 2012;

Besluit:

ARTIKEL I

het Organisatiebesluit BZK 2012 als volgt te wijzigen:

A

In artikel 3, tweede lid, eerste volzin, wordt na ‘Wonen en Bouwen’ toegevoegd: het Rijksvastgoedbedrijf i.o..

B

In artikel 7, derde lid, onder f, wordt de ‘de Shared Services Organisatie ICT (SSO- ICT)’ vervangen door: het Shared Service Centrum ICT Haaglanden (SSC-ICT Haaglanden).

C

In artikel 7, derde lid, onder h, wordt ‘de baten-lastendienst de Werkmaatschappij (DWM)’ vervangen door: de baten-lastendienst Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk (UBR).

D

In artikel 8, tweede lid, onder i wordt ‘het College Financieel Toezicht’ vervangen door: het College Financieel Toezicht Curaçao en Sint Maarten onderscheidenlijk het College Financieel Toezicht Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

E

In artikel 8, derde lid, wordt onder vervanging van een punt aan het slot van onderdeel h door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd luidende:

  • i. het secretariaat van het College Financieel Toezicht Curaçao en Sint Maarten onderscheidenlijk het College Financieel Toezicht Bonaire, Sint Eustatius en Saba

F

In artikel 10, eerste lid, wordt ‘Chief Executieve Officer/directeur-generaal a.i.’ vervangen door: directeur-generaal.

G

Artikel 16, tweede lid, komt te luiden:

  • 2. De Secretaris-generaal is bevoegd tot het nader vaststellen van de inrichting van de onder de directoraten-generaal, het Bureau Algemene Bestuursdienst en de Dienst Concernstaf en Bedrijfsvoering ressorterende organisatieonderdelen, na advisering door de directeur Personeel en Organisatie. De Secretaris-generaal is bevoegd tot het nader vaststellen van de inrichting van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst op voordracht van het hoofd van die dienst en na advisering van de directeur Personeel en Organisatie.

H

Artikel 16, derde lid, komt te luiden:

  • 3. De directeuren-generaal stellen met inachtneming van dit besluit ten behoeve van hun dienst- of organisatieonderdelen een capaciteitsplan vast.

I

In artikel 17, eerste lid, komt ‘het Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsbedrijf, de directie Rijksvastgoed’ te vervallen.

ARTIKEL II

In artikel 12, derde lid, wordt ‘Wonen, Bouwen en Integratie’ vervangen door: Wonen en Bouwen.

ARTIKEL III

A

In artikel 15, vierde lid, wordt ‘de hoofddirecteur Dienst Concernstaf en Bedrijfsvoering’ vervangen door: de directeur Financieel-economische Zaken.

B

In artikel 15, vijfde lid, wordt ‘de hoofddirecteur Dienst Concernstaf en Bedrijfsvoering’ vervangen door: de directeur Bestuursondersteuning.

ARTIKEL IV

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst, waarbij artikel I terugwerkt tot en met 1 januari 2014, artikel II tot en met 5 november 2012 en artikel III tot en met 1 maart 2014.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk.

TOELICHTING

De wijzigingen in het Organisatiebesluit BZK 2012 hebben betrekking op technische aanpassingen van naamswijzigingen van dienstonderdelen en functionarissen.

In artikel I, onderdelen D en E, wordt de wijziging in bevoegdheden geregeld die aan de Directeur-generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties met betrekking tot de Colleges Financieel Toezicht zijn verleend. Deze staan vermeld in artikel 8 van het Organisatiebesluit BZK 2012. De Colleges financieel toezicht worden bijgestaan door een secretariaat. Dit secretariaat is een onderdeel van DGBK.

In artikel III wordt geregeld dat de directeur Financieel-economische Zaken de rol van departementale coördinerend directeur Inkoop (CDI) krijgt toebedeeld. De directeur Bestuursondersteuning wordt in dit artikel belast met de rol van Chief Information Officer (CIO). Deze rollen waren eerder belegd bij de hoofddirecteur Dienst Concernstaf en Bedrijfsvoering.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk.

Naar boven