Aanvraag mijnbouwinstallatie Platform L6-B, Ministerie van Economische Zaken

KENNISGEVING

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 9 december 2013 heeft Wintershall Noordzee B.V. te Rijswijk ingevolge de Mijnbouwwet een aanvraag voor een mijnbouwmilieuvergunning ingediend.

De aanvraag betreft het oprichten en in stand houden van een mijnbouwinstallatie, genaamd Platform L6-B, en het uitvoeren van werkzaamheden met een mobiele mijnbouwinstallatie op L6-B ten behoeve van het winnen van aardgas. Het Platform L6-B is gelegen op de locatie met coördinaten 53°42’35,902” NB en 4°49’13,881” OL, in blok L6a van het Nederlandse deel van het continentaal plat, in het gebied van Winningsvergunning koolwaterstoffen L6a, op circa 40 km ten noordwesten van Terschelling.

Bij de vergunningaanvraag is het Milieueffectrapport (hierna: MER) ‘Aardgasproductie L6-B Noordzee’ ingediend.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit, de aanvraag en andere relevante stukken liggen met ingang van 2 mei 2014, ter inzage bij het Ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag. Inzage is mogelijk op werkdagen tijdens kantooruren.

Tot en met 12 juni 2014 kan eenieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk of mondeling kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken

DG Energie, Telecom en Mededinging, Directie Energiemarkt

T.a.v. mevrouw S.J. Hoes MA MSc

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot mevrouw S.J. Hoes MA MSc, telefoon 070 – 379 70 43, van het Ministerie van Economische Zaken.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven