Logo Neder-Betuwe
MER-beoordelingsbesluit Waalbandijk 69 Dodewaard, Neder-Betuwe

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe maken bekend dat zij op 24 januari 2014 een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordelingsplicht als bedoeld in artikel 7.16, eerste lid van de Wet milieubeheer ontvangen. De aanmeldingsnotitie is ingediend door Royal Haskoning DHV namens De Beijer Groep B.V. De aanvraag gaat Waalbandijk 69 te Dodewaard (kadastraal bekend gemeente Hien, sectie D nrs.376, 440, 444, 490, 491, 493). Burgemeester en wethouders hebben op 22 april besloten dat, gezien het feit dat de voorgenomen activiteiten geen belangrijk nadelige gevolgen voor het milieu veroorzaken, er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

Dit besluit is een voorbereidingsbesluit ten behoeve van de nog in te dienen aanvraag om een vergunning. Tegen dit voorbereidingsbesluit kan gezien artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht alleen bezwaar worden gemaakt door belanghebbenden die los van het voor te bereiden besluit (de omgevingsvergunning) rechtstreeks in hun belang zijn getroffen.

Anderen kunnen in een later stadium zienswijzen indienen tegen de ontwerpbeschikking die wordt vastgesteld naar aanleiding van een aanvraag omgevingsvergunning. Zij kunnen dan hun eventuele bezwaren tegen dit voorbereidingsbesluit kenbaar maken. Deze zullen bij de beoordeling van de zienswijzen worden betrokken.

De aanmeldnotitie met bijlagen en het MER beoordelingsbesluit liggen op afspraak gedurende 6 weken ter inzage bij het omgevingsloket van de gemeente Neder-Betuwe, Burg. Lodderstraat 20, 4043 KM Opheusden.

Opheusden, 22 april 2014

Naar boven