Logo Tholen
Omgevingsvergunningen windturbine en stallingsruimte, Tholen

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Beschikkingen omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Tholen maken bekend dat zij, in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de volgende omgevingsvergunningen hebben verleend:

  • Sint-Maartensdijk – Derde Dijk (nabij nr. 1): het bouwen van een windturbine

  • Stavenisse – Rijkebuurtweg 1: het bouwen van een stallingsruimte

Er zijn zienswijzen ingediend naar aanleiding van de ontwerp-beschikking voor het bouwen van een windturbine aan de Derde Dijk (nabij nr. 1) te Sint-Maartensdijk. In de definitieve beschikkingen zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van de ontwerp-beschikkingen. De beschikkingen tot het verlenen van de omgevingsvergunningen en alle ter zake zijnde stukken liggen met ingang van 2 mei 2014 tot en met 13 juni 2014 ter inzage in de leesruimte van de centrale hal van het gemeentehuis te Tholen, Hof van Tholen 2 te Tholen. Deze bekendmaking, de omgevingsvergunningen, de ruimtelijke onderbouwing en enkele relevante bijlagen zijn ook te raadplegen via onze website www.tholen.nl .

Tegen de beschikkingen kan beroep worden ingesteld door:

  • De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over een ontwerp-beschikking.

  • Belanghebbenden die zienswijzen hebben ingediend tegen een ontwerp-beschikking of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen een ontwerp-beschikking.

Het beroepschrift moet binnen 6 weken na de dag waarop de beschikking ter inzage is gelegd worden gericht en gezonden aan de Rechtbank Zeeland – West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90 006, 4800 PA Breda.

Degene die tegen een beschikking beroep heeft ingediend, kan tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening (schorsing). Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet gericht worden aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland – West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90 006, 4800 PA Breda.

Nadere informatie over het indienen van een beroepschrift en het aanvragen van een voorlopige voorziening vindt u in de brochure "Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid" die u kunt downloaden van de site www.rijksoverheid.nl .

( http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/brochures/2011/01/05/bezwaar-en-beroep-tegen-een-beslissing-van-de-overheid.html )

Een beroep- en een verzoekschrift kan ook digitaal worden ingediend bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet men wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Tholen, 1 mei 2014.

Burgemeester en wethouders van Tholen.

Naar boven