Logo Aalsmeer
Ontwerpomgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan ‘Uiterweg-Plasoevers 2005 e.o.’, Stationsweg 38 en ontwerpbesluit hogere grenswaarden, Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.10, eerste lid, onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bekend, dat met ingang van 2 mei 2014 tot en met 12 juni 2014 voor een ieder ter inzage ligt de “ontwerpomgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan ‘Uiterweg-plasovers 2005 e.o’, Stationsweg 38” met de daarop betrekking hebbende stukken.

Projectgebied

Het perceel, waarop de omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan betrekking heeft, is gelegen in het dorpscentrum van Aalsmeer. Het perceel bevindt zich schuin tegenover het Raadhuisplein en grenst aan de achterzijde aan het gebied van de Westeinderplassen.

Doelstelling

Het project voorziet in de realisering van vier appartementen op de verdieping van een bestaand pand. Van toepassing op de projectlocatie is het bestemmingsplan “Uiterweg-Plasoevers 2005 e.o.” en de bestemming “Woondoeleinden, niet gestapeld”. Het bouwplan is in strijd met de bepaling, in artikel 8.1 sub a, dat de gronden zijn bestemd voor woningen in niet gestapelde vorm, en, in artikel 8.1 sub b, dat uitsluitend vrijstaande woningen zijn toegestaan. Het bouwplan kan worden gerealiseerd met toepassing van de buitenplanse afwijking ex artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3o Wabo, mits voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing.

Inzien ontwerp omgevingsvergunning

De ontwerpomgevingsvergunning ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 2 mei 2014 tot en met 12 juni 2014 voor een ieder ter inzage:

Indienen zienswijze

Gedurende de hiervoor genoemde inzagetermijn wordt een ieder in de gelegenheid gesteld om een schriftelijke of mondelinge zienswijze naar voren te brengen. U kunt er ook voor kiezen uw zienswijze digitaal in te dienen via de gemeentelijke website door op de hiervoor genoemde webpagina de optie ‘reageren’ te kiezen. Schriftelijke reacties worden gericht aan Burgermeester en wethouders (postbus 253, 1430 AG Aalsmeer) onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbeschikking “Stationsweg 38”. Degene die buiten de openingstijden inzage wil hebben en degene die mondeling zijn zienswijze naar voren wil brengen kan daarvoor contact opnemen met het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

In samenhang met de omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan hebben burgemeester en wethouders tevens het voornemen een hogere grenswaarde vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting vanwege het wegverkeerslawaai. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarden ligt tegelijkertijd met de ontwerpomgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan ter inzage met ingang van 2 mei 2014 tot en met 12 juni 2014 met de mogelijkheid voor belanghebbenden een zienswijze in te dienen.

Naar boven