Logo Littenseradiel
Ontwerpomgevingsvergunning in afwijking bestemmingsplan Hidaard, Trijehuzen 3, Littenseradiel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel zijn van plan een omgevingsvergunning te verlenen, waarbij met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 van de Wabo van het bestemmingsplan wordt afgeweken, om het bouwen van een bedrijfswoning op het perceel Trijehuzen 3 te Hidaard mogelijk te maken (de aanvraag om omgevingsvergunning is ingeboekt onder nummer 2013233). Dit is in strijd met het bestemmingsplan ‘Buitengebied West- herziening Hidaard, Trijehuzen 3’. In de bouwregels is opgenomen, dat bedrijfsgebouwen en overkappingen uitsluitend binnen een bouwvlak mogen worden gebouwd. De bedrijfswoning valt onder bedrijfsgebouwen en is gesitueerd buiten het bouwvlak. Om die reden is een ‘omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan’ nodig.

De ontwerp-omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ligt gedurende zes weken vanaf 9 mei 2014 tot en met 19 juni 2014 ter inzage in het gemeentehuis (afdeling Vergunningen en Handhaving), Keatsebaen 1 te Wommels. De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag t/m vrijdag van 09:00 – 12:00 uur, woensdag ook van 14:00 – 16:00 uur. Tegen betaling van de kosten wordt een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt. De ontwerp-omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing is ook te raadplegen via de gemeentelijke website: www.littenseradiel.nl (onder Actueel, Bekendmakingen, Omgevingsvergunning).

Gedurende de ter inzage termijn van 6 weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen tegen het ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Littenseradiel, Postbus 1, 8730 AA, Wommels. Een schriftelijke zienswijze moet minimaal voorzien zijn van: naam en adres van indiener, dagtekening, gronden van de zienswijze en ondertekening. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht na telefonische afspraak met behandelend ambtenaar mevrouw D. van der Heide via telefoonnummer 0515 – 334432. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Wommels, 8 mei 2014.

Burgemeester en wethouders voornoemd, J. Liemburg, burgemeester.

J. Folkerts, secretaris.

Naar boven