Logo Tynaarlo
Omgevingsvergunning zorgboerderij Kweeklustweg 1 te Tynaarlo

( NL.IMRO.1730.ABKweeklustwg1tyn-0401 )

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo maken het volgende bekend.

Bij hun besluit van 25 maart 2014 is aan PGBZorgJan te Gieterveen omgevingsvergunning verleend voor het perceel Kweeklustweg 1 te Tynaarlo, kadastraal bekend gemeente Vries, sectie V nrs. 279 en 280.

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende deelactiviteiten:

  • a. het bouwen van een bouwwerk in verband met de bouw van 2 schuren, een tunnelkas, het plaatsen van een zonnepaneel en een lichtkoepel;

  • b. het vellen of te doen vellen van houtopstand voor de kap van 3 bomen;

  • c. het gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan voor het medegebruik van het perceel als zorgboerderij;

  • d. het uitvoeren van een werk, geen bouwwerken zijnde, of van werkzaamheden. Dit in verband met het vellen van 3 bomen, het verbreden van de bestaande beplanting langs de sloot naast de spoorlijn en de aanleg van een aarden wal met beplanting van ca. 3 meter hoog.

Wijzigingen.

Bij de vaststelling zijn in het ontwerpbesluit dat vanaf 14 juni 2013 tot en met 25 juli 2013 ter inzage heeft gelegen de volgende wijzigingen aangebracht.

  • 1. Het aantal te kappen bomen is uitgebreid van 1 naar 3.

  • 2. Aangezien de werkzaamheden ook worden verricht op het perceel kadastraal bekend gemeente Vries, sectie V nr. 279, is dat perceel ook aan het “besluitgebied” van de bij de ruimtelijke onderbouwing behorende illustratie toegevoegd.

Daarnaast is de ruimtelijke onderbouwing geactualiseerd, beter gemotiveerd en uitgebreid met o.a. een paragraaf “groepsrisico” in het hoofdstuk Externe veiligheid. Dit in verband met de aanwezigheid van een gasleiding van de Gasunie.

Ter inzage.

De omgevingsvergunning met bijlagen ligt vanaf 9 mei 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries.

De papieren versie van het besluit met bijlagen kan in genoemde periode zonder afspraak worden ingezien tijdens de openingstijden van de afdeling Publiekszaken. Zie voor deze openingstijden www.tynaarlo.nl . Buiten de openingstijden is inzage na telefonische afspraak mogelijk.

Het besluit met bijlagen is digitaal te bekijken op www.tynaarlo.nl en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep.

Vanaf 9 mei 2014 gedurende zes weken kan tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Noord Nederland door een belanghebbende:

  • a. die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit heeft ingebracht;

  • b. of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze als bedoeld onder a naar voren heeft gebracht;

  • c. die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die bij het vastgestelde besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit zijn aangebracht.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD Groningen.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen het besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met de afdeling Beleid & Regie, team Fysiek Beleid, telefoonnummer 0592 – 266 662.

Naar boven