Ontwerpbesluiten Trappen Snelbinder (spoorbrug), Plaatbruggen/Damwand en Verlenging Fietstunnel, Ruimte voor de Waal – Nijmegen, Rijkswaterstaat

Voor het project Ruimte voor de Waal – Nijmegen (Dijkteruglegging Lent) worden onder andere de volgende onderdelen gerealiseerd: Trappen Snelbinder (spoorbrug), Plaatbruggen/Damwand en verlenging Fietstunnel. Voor alle hiervoor genoemde onderdelen zijn besluiten nodig op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Specifiek voor de Trappen Snelbinder is een besluit nodig op grond van de Waterwet.

Het project Ruimte voor de Waal – Nijmegen maakt onderdeel uit van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier. Op de voorbereiding en bekendmaking van dit besluit is de rijkscoördinatieregeling van toepassing. Dit betekent onder andere dat een ieder gedurende een periode van zes weken zienswijzen naar voren kan brengen over het ontwerpbesluit.

Toelichting ontwerpbesluiten

De Snelbinder is de fietsvoetgangersbrug, die als moderne toevoeging aan de bestaande spoorbrug (Nijmegen-Lent) bevestigd is. De trappen leggen de verbinding tussen de Snelbinder en het gebied in de directe omgeving van de rivier. De zuidelijke trap wordt geplaatst op het nieuw te realiseren eiland. De noordelijke trap wordt geplaatst ten noorden van de nieuwe nevengeul als vervanging van de bestaande trap. Boven aan de trappen ontstaan verblijfsplekken die een stop met uitzicht mogelijk maken.

De Plaatbruggen over de watersingel en damwand komen aan weerszijden van de Parmasingelbrug en zijn gelegen in de N325. De westelijke plaatbrug verbindt de Parmasingel en de Griftdijk Zuid, biedt plaats aan verkeer in twee richtingen, vormt tevens een fietsers- en voetgangersverbinding en betreft een erftoegangsweg. De oostelijke plaatbrug verbindt de Parmasingel en de Pastoor van Laakstraat, vormt een fietsers- en voetgangersverbinding en is tevens toegankelijk voor hulpdiensten.

De Fietstunnel bevindt zich in het verlengde van de Lentse Tuinstraat tussen de Griftdijk Zuid en de Pastoor van Laakstraat te Lent. De verlenging van de fietstunnel is noodzakelijk in verband met de verbreding van de Prins Mauritssingel (N325) aan de westzijde met een fietspad.

Waar en wanneer kunt u de ontwerpbesluiten inzien?

Van donderdag 1 mei 2014 tot en met woensdag 11 juni 2014 liggen de volgende ontwerpbesluiten ter inzage samen met de daarop betrekking hebbende stukken inclusief de aanvraag:

  • Ontwerp-omgevingsvergunningen activiteit bouwen voor Trappen Snelbinder, Plaatbruggen/Damwand en Verlenging Fietstunnel (burgemeester en wethouders gemeente Nijmegen)

  • Ontwerp-watervergunning Trappen Snelbinder (het college van dijkgraaf en heemraden van het waterschap Rivierenland)

U kunt de betreffende stukken tijdens de gebruikelijke openingsuren inzien bij de Stadswinkel van de gemeente Nijmegen, Mariënburg 75 in Nijmegen.

Digitale inzage

De ontwerp-omgevingsvergunningen met bijbehorende stukken, inclusief de aanvraag, kunt u ook inzien via Procedures Online: www.nijmegen.nl/procedures .

Hoe kunt u zienswijzen indienen?

Van donderdag 1 mei 2014 tot en met woensdag 11 juni 2014 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen over de ontwerpbesluiten.

Schriftelijk:

Stuur uw schriftelijke zienswijze onder vermelding van de naam van het ontwerpbesluit naar:

Rijkswaterstaat Ruimte voor de Rivier

T.a.v. J. Ponsioen

Postbus 24103

3502 MC Utrecht

Mondeling:

Indien u mondeling een zienswijze naar voren wil brengen over het ontwerpbesluit dient u daarvoor een afspraak te maken met dhr. J. Ponsioen via telefoonnummer 06-53810184. Van een mondeling naar voren gebrachte zienswijze wordt verslag opgemaakt.

Wat gebeurt er met uw zienswijzen?

De bevoegde gezaginstantie betrekt de ingediende zienswijzen bij het nemen van het definitieve besluit. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend wordt geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.

Tegen het uiteindelijke besluit kan beroep worden ingediend als men belanghebbende is en als men een zienswijze naar voren heeft gebracht over het betreffende ontwerpbesluit, tenzij redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze naar voren is gebracht.

Naar boven