Logo Gelderland
MER-beoordelingsbesluit Lorentzstraat 5 te Harderwijk, Gelderland

Gedeputeerde staten van Gelderland maken op grond van artikel 7.17 lid 4 van de Wet milieubeheer bekend dat zij hebben besloten dat bij de voorbereiding van het besluit op de aanvraag om omgevingsvergunning voor de inrichting gelegen aan de Lorentzstraat 5 te Harderwijk, ten behoeve van het veranderen van de huidige inrichting en uitbreiden met een co-vergistingsinstallatie/ digestaatverwerking geen milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld.

Het gaat hier om het verder optimaliseren van de bestaande rioolwaterzuivering. De uitbreiding betreft een co-vergistingsinstallatie voor de jaarlijkse verwerking van 75.000 ton mest en 25.000 ton co-producten.

De beoordelingsnotitie is ingediend omdat de aan te vragen activiteit krachten artikel 7.2, eerste lid, onder b, van de Wet milieubeheer is aangewezen in bijlage D, categorie 18.1 van het Besluit milieueffectrapportage.

Na beoordeling van de milieueffecten van de activiteiten is besloten dat er geen milieueffectrapport moet worden opgesteld.

Bij het nemen van dit besluit is rekening gehouden met de kenmerken van de potentiële effecten van de activiteiten. Uit de beoordeling van de voorgenomen activiteit blijkt dat er geen sprake is van bijzondere nadelige gevolgen voor het milieu (als bedoeld in artikel 7.17, eerste lid, van de Wet milieubeheer). Er is geen bijzondere omstandigheid die het uitvoeren van een m.e.r. noodzakelijk maakt.

Het besluit ligt met ingang 18 april 2014 voor een ieder ter inzage gedurende zes weken op het gemeentehuis te Harderwijk en is in te zien op http://bekendmakingen.gelderland.nl .

Tegen dit besluit staat geen afzonderlijk bezwaar- of beroep open, omdat sprake is van een voorbereidingsbeslissing. Eventuele bezwaren tegen dit besluit kunnen in de procedure omtrent de omgevingsvergunning aangevoerd worden.

Naar boven