Mededeling: Mandaatbesluiten Zorginstituut Nederland

Referentie: 2014024579

Met ingang van 1 april 2014 is in artikel 58, eerste lid, van de Zorgverzekeringswet de naam van het College voor zorgverzekeringen gewijzigd in Zorginstituut Nederland. De rechtspersoon Zorginstituut Nederland geldt als dezelfde rechtspersoon als het College voor zorgverzekeringen. De Raad van Bestuur van Zorginstituut Nederland heeft op 1 april 2014 het Mandaatbesluit Zorginstituut Nederland vastgesteld. Op grond van dit mandaatbesluit zijn diverse ondermandaatbesluiten genomen, waarbij ondermandaat wordt verleend aan afdelingshoofden en programmahoofden in de organisatie. Daarnaast zijn een aantal ondermandaatbesluiten genomen voor derden in verband met de uitvoering van specifieke regelingen namens het Zorginstituut. Deze mandaatbesluiten vinden hun grondslag in de Algemene wet bestuursrecht en het Bestuursreglement Zorginstituut Nederland.

In de mandaatbesluiten regelt het Zorginstituut de volgende onderwerpen: mandaat, volmacht en machtiging, inclusief proceshandelingen en procesvertegenwoordiging. De verdeling van de bevoegdheden volgt de werkgebieden waarvoor de betreffende afdelingen en hun afdelingshoofden alsmede de betreffende programma’s en hun programmahoofden werkzaam zijn. Deze werkgebieden zijn omschreven in de bijlage van het Reglement organisatie Zorginstituut Nederland.

Het Bestuursreglement Zorginstituut Nederland is op 17 april 2014 goedgekeurd door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en gepubliceerd in de Staatscourant. Het Bestuursreglement Zorginstituut Nederland, het Reglement organisatie Zorginstituut Nederland en het Mandaatbesluit Zorginstituut Nederland zijn gepubliceerd op de website van het Zorginstituut: www.zorginstituut.nl. Ook de ondermandaatbesluiten zijn op deze website gepubliceerd.

De mandaatbesluiten liggen ook ter inzage op het kantoor van het Zorginstituut of zijn schriftelijk op te vragen bij het Zorginstituut, postbus 320, 1110 AH Diemen.

Naar boven