Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 18 april 2014, nr. 2014-0000217153, houdende wijziging van de Paspoortuitvoeringsregeling Nederland 2001, de Paspoortuitvoeringsregeling Buitenland 2001 en de Paspoortuitvoeringsregeling Koninklijke Marechaussee 2001 in verband met de verstrekking van reisdocumenten aan niet-ingezetenen door de burgemeester van de gemeente Bergeijk

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Gelet op de artikelen 59 en 65, derde lid, van de Paspoortwet;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 7 van de Paspoortuitvoeringsregeling Nederland 2001 wordt na ‘Bergen op Zoom’ ingevoegd: , Bergeijk.

ARTIKEL II

In artikel 80, onderdeel c, van de Paspoortuitvoeringsregeling Buitenland 2001 wordt na ‘Bergen op Zoom’ ingevoegd: , Bergeijk.

ARTIKEL III

In artikel 33, onderdeel c, van de Paspoortuitvoeringsregeling Koninklijke Marechaussee 2001 wordt na ‘Bergen op Zoom’ ingevoegd: , Bergeijk.

ARTIKEL IV

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 mei 2014.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

TOELICHTING

In deze wijziging van de paspoortuitvoeringsregelingen worden artikel 7 van de Paspoortuitvoeringsregeling Nederland 2001 (PUN), artikel 80 van de Paspoortuitvoeringsregeling buitenland 2001 (PUB) en artikel 33 van de Paspoortuitvoeringsregeling Koninklijk Marechaussee 2001 (PUKmar) aangepast opdat ook de burgemeester van de gemeente Bergeijk bevoegd wordt tot het afgeven van paspoorten en Nederlandse identiteitskaarten aan Nederlanders die niet als ingezetene in de basisregistratie personen staan ingeschreven.

De gemeente Bergeijk heeft aangegeven op 1 mei 2014 te kunnen starten met de uitgifte van reisdocumenten aan Nederlanders die niet als ingezetene in de basisregistratie personen staan ingeschreven.

Deze groep personen is gebaat bij een spoedige inwerkingtreding van deze wijziging. Om die reden is besloten de benodigde wijzigingen van de paspoortuitvoeringsregelingen per die datum inwerking te laten treden en daarmee af te wijken van de vaste veranderdatum van 1 juli.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk

Naar boven