Logo Limburg
Wijzigingsplan ‘Verdiepte ligging Vaesrade’ en plan-MER, Limburg

Algemeen

Gedeputeerde Staten van Limburg maken, gelet op het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf donderdag 24 april 2014 tot en met donderdag 5 juni 2014 voor een ieder ter inzage ligt het gewijzigd vastgestelde wijzigingsplan ‘Verdiepte ligging Vaesrade’.

Het wijzigingsplan heeft tot doel om ter hoogte van de Rozenstraat te Vaesrade een verdiepte ligging van de Buitenring Parkstad Limburg (BPL) juridische planologisch mogelijk te maken. Deze verdiepte ligging van de BPL beoogt vooral een verbetering van de leefbaarheid voor de inwoners van Vaesrade te bewerkstellingen. De wijzigingsbevoegdheid is gebaseerd op artikel 23.2 van het inpassingsplan 'Buitenring Parkstad Limburg 2012'.

Bij uitspraak van 4 september 2013 (201207642/11) heeft de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de eerder door de Afdeling bestuursrechtspraak ten aanzien van dit plandeel uitgesproken schorsing opgeheven. Hierdoor zijn Gedeputeerde Staten thans bevoegd om van bovengenoemde wijzigingsbevoegdheid gebruik te maken.

Inzage

Het wijzigingsplan 'Verdiepte ligging Vaesrade', het plan-MER en overige bijbehorende stukken liggen vanaf 24 april 2014 tot en met 5 juni 2014 voor een ieder ter inzage in:

  • het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht op werkdagen van 08.30-12.00 uur en van 13.00-16.30 uur, en

  • de gemeentehuizen te Nuth, Heerlen en Schinnen op de aldaar gebruikelijke plaats en tijden.

Alle stukken zijn ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.buitenring.nl .

Beroep

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de in de wet gestelde termijn een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerp-wijzigingsplan. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht tegen het ontwerp-wijzigingsplan, kunnen ook beroep instellen. Het besluit tot vaststelling wijzigt het wijzigingsplan ten opzichte van het ontwerp-wijzigingsplan. Door belanghebbenden kan ook tegen deze wijzigingen, opgenomen in de Nota van Wijzigingen, beroep worden ingesteld.

Eventuele beroepen dienen te worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken. Deze beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de redenen van het beroep (motivering).

Op het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder andere dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Tevens wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

Meer informatie over het instellen van beroep treft u aan op www.raadvanstate.nl

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over het wijzigingsplan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met dhr. M. Jansen Schoonhoven (tel. 043-389 7625), m.jansenschoonhoven@prvlimburg.nl).

Naar boven