Logo Zuidplas
Voornemen voorbereiding bestemmingsplan dorpskern Moordrecht, Zuidplas

Burgemeester en wethouders geven op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening kennis van hun voornemen om een bestemmingsplan voor te bereiden voor de dorpskern van Moordrecht. Voor het gebied geldt op dit moment het bestemmingsplan ‘Dorpskern 2005’ te Moordrecht.

Plangebied

In het zuidoosten volgt de plangrens de gemeentegrens van Ouderkerk aan den IJssel. In het noordoosten loopt de plangrens langs de IJsbaan. Via de Molenlaan en de Kerklaan gaat de plangrens naar de Ringvaart, die vervolgens de noordwestelijke grens van het plangebied vormt. De zuidwestelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de Schielandstraat en via het water aan de Drost IJsermansingel en de Prinses Beatrixstraat naar de Emmastraat. Vervolgens loopt de grens via de achterzijde van de woningen van het Westeinde naar de Hollandse IJssel.

Terinzagelegging

Op dit moment worden geen stukken ter inzage gelegd en is het nog niet mogelijk om zienswijzen over het voornemen naar voren te brengen. Ook wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen. Zodra het plan gereed is om in (voor)ontwerp ter inzage te leggen, kunt u dit lezen in de Staatscourant en op de gemeentepagina in Hart van Holland. U heeft dan ook de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen.

Meer informatie

Voordat het formele traject van de bestemmingsplanprocedure wordt ingegaan, organiseren we een informatieavond. Wilt u al voorafgaand aan deze avond uw ideeën met ons delen? Dan kunt u contact opnemen met mevrouw L. Fassotte, via tel. (0180) 639 963, of e-mail: l.fassotte@zuidplas.nl.

Naar boven