Logo Overijssel
Besluiten Gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid met als onderdeel de hoogwatergeul bij Kampen (Reevediep), Overijssel

Voor de Gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid maken Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel en Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland bekend dat de gemeenteraad van Kampen en de gemeenteraad van Dronten besluiten hebben genomen omtrent het vaststellen van exploitatieplannen.

Deze besluiten liggen ter inzage van 24 april 2014 tot en met 5 juni 2014.

Op de voorbereiding en bekendmaking van deze besluiten is de provinciale coördinatieregeling uit de Wet ruimtelijke ordening van toepassing, waarbij de provincie Overijssel zorg draagt voor de algehele coördinatie.

Gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid

In de Gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid werken gemeenten, provincies, waterschappen en Rijk samen aan een klimaatbestendige inrichting van een deel van de IJsseldelta.

De Gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid combineert het realiseren van de waterveiligheid door de aanleg van de hoogwatergeul met doelen op het gebied van natuur, toerisme en recreatie, bereikbaarheid, wonen, versterken van de regionale concurrentiekracht, leefbaarheid en verbetering van de agrarische structuur.

Het project is een initiatief van de provincie Overijssel als reactie op de uitwerking van de maatregelen voor de Planologische Kernbeslissing Ruimte voor de Rivier.

De plannen hebben betrekking op het gebied dat globaal wordt begrensd:

  • aan de westzijde door de Drontermeerdijk;

  • aan de noordwestzijde door de waterkering Roggebot;

  • aan de oostzijde door de dijk langs de Kamperstraatweg.

Welke besluiten liggen nu ter inzage?

  • 1. Het Exploitatieplan “Dorp Reeve, bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid” van de gemeenteraad van Kampen vastgesteld op 12 december 2013 op grond van artikel 6.12, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening met bijbehorende documenten. Dit exploitatieplan is verbonden aan het eveneens op 12 december 2013 vastgestelde bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid.

    Het Exploitatieplan “Dorp Reeve, bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid” is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbesluit. Voor de ambtshalve wijzigingen die zijn doorgevoerd kunt u bijlage 1 van de Reactienota Gebiedsontwikkeling IJsseldelta-Zuid raadplegen.

  • 2. Het besluit van de gemeenteraad van Kampen van 12 december 2013 op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening om voor het bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid geen exploitatieplan vast te stellen voor de deelgebieden:

    • A. recreatiecomplex Roggebotsluis;

    • B. cluster 5 Rood voor Rood-kavels aan de Buitendijksweg;

    • C1. Rood voor Rood-kavel aan de Venendijk-Zuid;

    • C2. Rood voor Rood-kavel aan de Venendijk-Zuid;

    • E. bestemming Gemengd-1 (bekend als het “infocentrum”);

    • F. bestemming Gemengd-2 (bekend als de zone N50);

    • G. uitbreiding bedrijfskavel hoek Slaper/Zwartendijk;

    • H. twee kavels bestemming Gemengd-3 aan de Zwartendijk

    omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden in deze deelgebieden anderszins verzekerd is en geen noodzaak wordt gezien om een tijdvak of fasering te bepalen of nadere eisen, regels of een uitwerking van regels te stellen.

  • 3. Het besluit van de gemeenteraad van Dronten van 19 december 2013 op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening om voor het bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid-Dronten (8090) geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins verzekerd is en geen noodzaak wordt gezien om een tijdvak of fasering te bepalen of nadere eisen, regels of een uitwerking van regels te stellen.

Hoe komt u aan informatie?

Van 24 april 2014 tot en met 5 juni 2014 liggen alle documenten op de volgende locaties ter inzage:

  • provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle, geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • provinciehuis Flevoland, Visarenddreef 1 te Lelystad, geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur;

  • gemeentehuis Kampen, Burgemeester Berghuisplein 1 te Kampen, geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur, woensdag tot 19.00 uur en vrijdag tot 16.00 uur;

  • gemeentehuis Dronten, de Rede 1 te Dronten (publieksbalie), geopend op maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 12.30 uur en woensdag tot 16.00 uur;

  • openbare bibliotheek Dronten, de Rede 80-82 te Dronten, geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en 19.00 uur tot 20.30 uur, dinsdag tot 17.00 uur en zaterdag tot 15.00 uur.

In het provinciehuis te Zwolle kunt u de documenten ook buiten kantooruren inzien. Wilt u van deze mogelijkheid gebruik maken, neem dan contact op met mevrouw Spoelder via 038 499 81 14, zodat met u een afspraak gemaakt kan worden.

Alle documenten zijn te raadplegen via www.ruimtevoorderivierijsseldelta.nl .

Het exploitatieplan van de gemeenteraad van Kampen is ook digitaal te raadplegen via www.kampen.nl/bekendmakingen en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (zoeken op de naam “Dorp Reeve, bestemmingsplan IJsseldelta-Zuid” of op het planidentificatienummer NL.IMRO.0166.00991150-VB01).

Vragen

Voor vragen en nadere informatie over het project en de procedure kunt u terecht bij de coördinator procedures IJsseldelta-Zuid van de provincie Overijssel, de heer M. Tonkes, via telefoonnummer 038 499 78 52.

Hoe kunt u beroep instellen?

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, te weten van 25 april 2014 tot en met 5 juni 2014 beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze rechter beslist in enige instantie over de ingestelde beroepen.

Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste:

  • uw naam en adres;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht (zo mogelijk kopie van het besluit bijvoegen);

  • een opgave van de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

Crisis- en herstelwet

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepassing op het besluit.

Voor het instellen van beroep betekent dit:

  • dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend en

  • deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Inwerkingtreding en verzoek om voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld een schorsing van het besluit.

Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Griffierecht

Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie over de beroepsprocedure vindt u op de internetsite van de Raad van State: www.raadvanstate.nl .

Naar boven