Logo Assen
Ontwerpbesluiten voor het aanleggen van een rotonde aan A.H.G. Fokkerstraat-W.A. Scholtenstraat in Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat zij gecoördineerd voorbereiden:

  • een wegreconstructie in het kader van de Wet geluidhinder voor de reconstructie van de kruising W.A. Scholtenstraat – A.H.G. Fokkerstraat;

  • het besluit hogere waarden Wet geluidhinder voor de woningen A.H.G. Fokkerstraat 12 en 14 en de W.A. Scholtenstraat 18.

  • een omgevingsvergunning (ex artikel 2.11 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)), onderdeel’ kappen’;

  • en een watervergunning (ex artikel 3.1 van de Keur 2010 van het Waterschap Hunze en Aa’s) te verlenen.

Stukken inzien

Deze stukken liggen met ingang van 25 april 2014, gedurende zes weken, ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis.

Inhoud

De gemeente Assen wil samen met de ondernemers op het Stadsbedrijvenpark investeren in dit deels gedateerde bedrijventerrein. Een groot deel wordt gerevitaliseerd naar een modern werkgebied. Er wordt o.a. gewerkt aan de verbetering van de bereikbaarheid, de ontsluiting van het bedrijventerrein en het versterken van de ruimtelijke kwaliteit. De nieuwe rotonde op de kruising A.H.G. Fokkerstraat – W.A. Scholtenstraat maakt hier onderdeel van uit.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat er sprake is van een wegreconstructie in de zin van de Wet geluidhinder. Daarnaast wordt op een aantal geluidgevoelige objecten de voorkeursgrenswaarde overschreden.

Aangezien het niet doelmatig is om voor de woningen aan de bron dan wel in de overdrachtssfeer maatregelen te treffen, waardoor de voorkeursgrenswaarde kan worden gehaald, zal het college van burgemeester en wethouders de grenswaarde vanwege wegverkeerslawaai vaststellen op de in het besluit genoemde waarden.

Crisis- en herstelwet en de coördinatieregeling

De besluiten zijn ter uitvoering van de FlorijnAs. De FlorijnAs is aangemerkt als een lokaal project met nationale betekenis (artikel 2.18 en verder van de Crisis- en herstelwet). Het Stadsbedrijvenpark is een deelproject van het programma de FlorijnAs. Ten aanzien van alle te nemen besluiten die noodzakelijk zijn voor de verwezenlijking van de projecten binnen de FlorijnAs geldt de gemeentelijke coördinatieregeling (paragraaf 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro)).

Hoe kunt u uw reactie kenbaar maken

Eenieder kan gedurende de bovengenoemde genoemde termijn bij voorkeur schriftelijk zienswijzen indienen over bovengenoemde ontwerpbesluiten bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Na deze termijn zal het college van burgemeester en wethouders, respectievelijk het Waterschap beslissen omtrent verlening van de voorgenomen besluiten.

Assen, 24 april 2014

Naar boven