Logo Hillegom
Omgevingsvergunning in afwijking Manege Vosse- en Weerlanerpolder, Hillegom

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken bekend dat in afwijking van het bestemmingsplan een omgevingsvergunning is verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3˚, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de Manege Vosse- en Weerlanerpolder.

Plangebied en inhoud van het plan

Het project betreft het oprichten van een nieuwe manege met een horecavoorziening (ondersteunend aan de hoofdfunctie manege) achter de Ampèrestraat, in het toekomstige natuurrecreatiegebied. Naast het hoofdgebouw worden tevens de volgende relevante bebouwing en verharding gerealiseerd: hekken, een brug, een dam, weg en paden, een parkeerterrein, mestopslag, voederopslag, hooi- en stro opslag en rijbakken. Ook wordt het terrein bouwrijp gemaakt, er worden waterlopen gewijzigd, verdiept en verbreed en er worden plasoevers gecreëerd.

Het besluit om de omgevingsvergunning te verlenen in afwijking van het bestemmingsplan is, met de bijbehorende stukken, in te zien vanaf

24 april tot en met 4 juni 2014 (zes weken) in de gemeentewinkel, gevestigd aan de Hoofdstraat 115 in Hillegom, elke werkdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 16.00 tot 20.00 uur. Het besluit en de ruimtelijke onderbouwing zijn ook te raadplegen op de gemeentelijke website www.hillegom.nl .

Mogelijkheid van beroep/voorlopige voorziening

Ingevolge artikel 8:1 juncto artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit een beroepschrift indienen bij de arrondissementsrechtbank Den Haag, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Dit beroepschrift moet worden ingediend binnen 6 weken na verzending van het besluit. Het beroepschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • de vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en de datum en het kenmerk van het besluit;

  • een opgave van de redenen waarom u zich met het besluit niet kunt verenigen.

Een afschrift van het besluit moet u meesturen.

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de Voorzieningenrechter, Sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het beroepschrift voor de voorlopige voorziening kunt u ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op deze website voor de precieze voorwaarden.

Naar boven