Logo Aalten
Voorbereiding bestemmingsplan Kern Dinxperlo 2012, omgeving gemeentewerf – Dinex, Aalten

De gemeente Aalten werkt aan een herinrichting van de omgeving gemeentewerf/Dinex aan de Beggelderdijk in Dinxperlo. Op het terrein van de voormalige gemeentewerf worden enkele bedrijfskavels uitgegeven. Na sloop van het voormalige slachthuis wordt dit gebied ingericht als park met een nieuwe ontsluitingsweg als toegang tot het Blauwe Meer. De huidige ontsluitingsweg (deel Helmkamp) komt daarmee te vervallen en wordt als bedrijfskavel uitgegeven. Het plan wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.

Deze ontwikkeling past niet in het geldende bestemmingsplan. Het college wil meewerken aan dit plan en maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een nieuw bestemmingsplan voor deze locatie wordt voorbereid. Er wordt geen advies van een onafhankelijke instantie gevraagd.

Inzien

Het inrichtingsplan is te bekijken via onze website www.aalten.nl onder AaltenActueel/bekendmakingen. Ook kan het plan tijdens openingstijden worden ingezien in het gemeentekantoor, locatie Stationsstraat 8 in Aalten.

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 23 januari 2014 vanaf 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst in het Sportcentrum Het Blauwe Meer, Helmkamp 17 in Dinxperlo. U bent hier van harte welkom. Er wordt dan een toelichting gegeven op het inrichtingsplan en u kunt vragen stellen.

Reageren

Iedereen kan vóór 7 februari 2014 mondeling of (bij voorkeur) schriftelijk reageren op dit plan. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar burgemeester en wethouders van Aalten, Postbus 119, 7120 AC Aalten onder vermelding van ‘reactie inrichtingsplan omgeving gemeentewerf – Dinex’.

Informatie

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak om mondeling een reactie te geven kunt u contact opnemen met het team Ruimte en Economie via telefoonnummer (0543) 49 31 59.

Naar boven