Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 11 april 2014, nr. 353310-118959-MEVA, houdende wijziging van de Regeling Gebruik burgerservicenummer in de zorg in verband met het wijzigen van een vergoeding van het toegangsmiddel

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 21, derde lid, van het Besluit gebruik burgerservicenummer in de zorg;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 6, eerste lid, onderdeel a, van de Regeling gebruik burgerservicenummer in de zorg wordt ‘357 euro’ vervangen door: 255 euro.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 februari 2014.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

TOELICHTING

Bij de introductie van de Wet gebruik burgerservicenummer in de zorg, in 2008, is gemeld dat toegangsmiddelen de eerste drie jaar kosteloos zouden zijn. Per 1 juli 2013 is een vergoeding ingevoerd voor de toegangsmiddelen, oftewel de passen en de certificaten. Deze vergoeding is kostendekkend en zonder winstoogmerk.

De vergoeding voor de UZI-pas is per 1 februari 2014 naar beneden bijgesteld vanwege de toename in volume die verwacht wordt. De gehanteerde vergoeding voor een UZI-pas wordt verlaagt van 357 euro naar 255 euro per pas.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers.

Naar boven