Logo Renkum
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Jan Pieter Heije 2013’, Renkum

De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 18 december 2013 het bestemmingsplan ‘Jan Pieter Heije 2013’ gewijzigd vastgesteld. Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan betreft de herziening en de actualisatie van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan “Jan Pieter Heije 2013” is in hoofdzaak een zogenaamd beheersgericht plan. Dat wil zeggen dat het is gericht op het behouden, beheren en actualiseren van de bestaande ruimtelijke en planologische situatie. Het bestemmingsplan neemt in hoofdzaak de bestaande bouw- en gebruiksrechten over van de nu nog geldende bestemmingsplannen. Voor het grootste gedeelte van het plangebied geldt nog het bestemmingsplan ‘Buitengebied 1973’. Nieuwe ontwikkelingen worden niet mogelijk gemaakt met dit bestemmingsplan. Wel zijn de bestaande bestemmingen en bouw- en gebruiksrechten vertaald naar en aangepast aan de huidige gemeentelijke standaarden en inzichten en de huidige wetgeving.

Verder is het plan aangepast aan de begrenzing van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) en de herontwikkeling op het terrein welke de laatste jaren heeft plaatsgevonden. Dat wil zeggen dat grote delen van de oude maatschappelijke (bouw) bestemmingen in de EHS omgezet zijn naar groene bestemmingen zoals 'bos'.

Het plangebied betreft alle gronden die in eigendom zijn van Pluryn en deels van de Radar. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Utrechtseweg in het noorden, de Italiaanseweg in het westen, het bospad ten zuiden van Jan Pieter Heije, het agrarische perceel aan de Van Borsselenweg 39-41 in het zuiden en de tuinen van de woningen aan de Wolterbeekweg 1 t/m 21, Utrechtseweg 272 en Van Borsselenweg 27 in het oosten.

Naar aanleiding van een amendement wat door het college is overgenomen is het bestemmingsplan op één klein onderdeel gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het betreft het in de regels van het bestemmingsplan bij artikel 4.1, ‘Groen – Maatschappelijk’ niet toestaan van ‘speelvoorzieningen’ in de strook met deze bestemming gelegen in het oosten van het plangebied tegen de woonpercelen van de Wolterbeekweg.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit liggen met ingang van woensdag 15 januari 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek en de bibliotheek te Oosterbeek. Daarnaast is het plan in te zien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0127ob-va03 en op de gemeentelijke website www.renkum.nl onder ‘Inwoners’, klik dan ‘Bouwen en wonen’ aan en dan ‘Bestemmingsplannen’. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0127ob-/NL.IMRO.0274.bp0127ob-va03

Tegen betaling van de kosten wordt een afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt.

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kunnen schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift moet worden ingediend binnen een termijn van zes weken, ingaande de dag na de datum waarop het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ter inzage zijn gelegd. Voor zover het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld kan iedere belanghebbende, dus ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, tegen die wijziging schriftelijk beroep instellen.

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde termijn om in beroep te gaan. Binnen de beroepstermijn kan, indien onverwijlde spoed dat gelet op de belangen vereist, tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven