Logo Amstelveen
Vastgesteld uitwerkingsplan ‘1e Partiële herziening Uitwerkingsplan Westwijk Zuid-West, 4e fase’ en ontheffing hogere waarden Wet geluidhinder, Amstelveen

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in art. 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat zij bij besluit van 7 april 2014 gewijzigd heeft vastgesteld het uitwerkingsplan '1e Partiële herziening Uitwerkingsplan Westwijk Zuid-West, 4e fase' (planidentificatie: NL.IMRO.0362.06W-VG01) met bijbehorende stukken en de ontheffing hogere waarden Wet geluidhinder.

Het uitwerkingsplan '1e Partiële herziening Uitwerkingsplan Westwijk Zuid-West, 4e fase' met bijbehorende verbeelding (plankaart), planregels en toelichting is gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn doorgevoerd naar aanleiding van binnengekomen zienswijzen en betreffen de onderwerpen watercompensatie, een aantal tekstuele aanpassingen en aanvullingen in de toelichting en een gedeeltelijke ambtshalve aanpassing van de Verbeelding.

Tevens is er sprake van een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit het bouwplan voor dit plangebied en heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden als gevolg van het wegverkeerslawaai en van het industrielawaai. Voor een uitgebreid overzicht van de geluidsbelasting wordt verwezen naar het rapport van M+P – raadgevende ingenieurs (M+P.GWA.11.03A.1, 1 augustus 2013) welke als bijlage bij het uitwerkingsplan is gevoegd. In de tervisieleggingsperiode van het ontwerp-uitwerkingsplan en van het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid zijn geen zienswijzen ingediend naar aanleiding van het laatstgenoemde ontwerpbesluit. Het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder is ongewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde uitwerkingsplan met bijbehorende verbeelding, planregels, toelichting en bijlagen en het vastgestelde besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder liggen met ingang van 17 april 2014 tot en met 28 mei 2014 gedurende zes (6) weken voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder 'wonen en leven' – 'bestemmingsplannen en structuurvisies' – 'welke bestemmingsplannen zijn in voorbereiding' – 'de bestemmingsplannen en omgevingsvergunningen in afwijking van het bestemmingsplan die op dit moment ter inzage liggen';

  • via de website ruimtelijkeplannen.nl, link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.06W-VG01

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan door belanghebbenden tegen het gewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld. Naar wens kan door belanghebbenden ook digitaal beroep worden ingediend bij de genoemde Afdeling. Dit kan via de link: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op grond van artikel 11 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet, eerste tranche (Stb 2010, 289), wordt vermeld dat afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Hiernaast dienen de beroepsgronden in het beroepschrift worden opgenomen en kunnen beroepsgronden na de beroepstermijn van zes weken niet meer worden aangevuld. U wordt verzocht in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven