Logo Vught
Publicatie vaststelling Structuurvisie Vught, Vught

Burgemeester en wethouders van Vught maken bekend dat de gemeenteraad op 19 december 2013 de Structuurvisie Vught gewijzigd heeft vastgesteld. De Structuurvisie Vught heeft betrekking op de gehele gemeente en geeft een ruimtelijk-maatschappelijke visie voor de toekomst met een doorkijk tot 2025. Het document geeft een samenhangende visie van de ambities die Vught heeft op de volgende thema’s: Bereikbaarheid en infrastructuur, Demografie en Wonen, Maatschappelijke voorzieningen en zorg, Werkgelegenheid, Detailhandel en Groenstructuur en cultuurhistorie.

Wijzigingen

Ten aanzien van het ontwerp van de structuurvisie zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd. Deze aanpassingen betreffen voor het merendeel redactionele aanpassingen of ondergeschikte wijzigingen en hebben niet geleid tot een andere koers van de structuurvisie. De volgende wijzingen zijn hier relevant te vermelden:

  • In plaats van twee locaties voor het vestigen van bedrijven in Cromvoirt is op pagina 78 nog slechts één terrein, namelijk aan de Achterstraat, opgenomen.

  • In paragraaf 4.6 stond vermeld dat de gemeente zich met buurgemeenten inzet voor het realiseren van een brede ecologische zone rondom het Helvoirts Broek in het kader van het Landschap van Allure. Dit is inmiddels achterhaald. De tekst is hierop aangepast. (pag 76)

  • De lijst van (potentieel toekomstige) ontwikkellocaties en de bijbehorende kaart (bijlage 1) zijn opgeschoond naar de laatste stand van zaken. Locaties waar eerder nog potentiële ontwikkelingen werden voorzien, die inmiddels gereed of van de baan zijn, zijn verwijderd. Locaties waar juist wel een ontwikkeling in beeld is (bv. vanwege gebiedsvisies als genoemd in het uitvoerings-programma, zoals Stationsomgeving en Spoorzone) zijn ook op deze kaart ingetekend.

  • de ontwerp-structuurvisie was sterk gebaseerd op het iDOP, daar waar de Structuurvisie Buitengebied en de Gebiedsvisie Buitengebied het later bepaalde, formeel juridisch kader vormen. Hiertoe zijn de volgende elementen aangepast:

    • o figuur 3 Structuurvisiekaart: hierop zijn (naast de eerstgenoemde wijziging inzake het bedrijventerrein) de gewenste te behouden waardevolle doorzichten aangepast. In de gebiedsvisie zijn uiteindelijk andere doorzichten opgenomen dan destijds in het iDOP verwoord. Aangezien de gebiedsvisie het formele kader vormt, is dat nu overgenomen in de structuurvisie.

    • o de paragrafen 4.6 Buitengebied en 4.7 Cromvoirt: hier is de relatie met de Gebiedsvisie nu expliciet verwoord.

    • o Een nadere toelichting op de wijze waarop de aanpassingen in deze paragrafen zijn doorgevoerd is opgenomen op pagina 77.

In een separaat document, de ‘Nota wijzigingen’, is een compleet overzicht opgenomen van alle wijzigingen.

Waar kunt u de structuurvisie inzien?

De gewijzigd vastgestelde structuurvisie ligt met ingang van 16 januari 2014 permanent voor een ieder ter inzage bij het Loket Bouwen en Wonen. De openingstijden hiervan zijn op maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 12:30 uur, of op telefonische afspraak. De structuurvisie is tevens digitaal beschikbaar via de gemeentelijke website www.vught.nl en eveneens raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.0865.vghSVVughttotaal-ON01).

Inwerkingtreding.

De structuurvisie treedt de dag na de bekendmaking in werking. Tegen de vaststelling van de ‘structuurvisie Vught’ staat geen mogelijkheid van bezwaar of beroep open.

Vught, 15 januari 2014

Burgemeester en wethouders voornoemd, de secretaris, R. Jeltema

de burgemeester, R.J. van de Mortel

Naar boven