Logo BaarnGemeente Baarn - tervisie legging ontwerpbesluit - Javalaan 1-3

Burgemeester en wethouders van Baarn maken bekend dat zij het volgende ontwerpbesluit ter visie leggen:

Javalaan 1-3 te Baarn (3743 HE) voor het wijzigen van de onlangs verleende vergunning (15 november 2013)

Ontwerpbesluit Javalaan 1-3

Het college van burgemeester en wethouders van Baarn maakt bekend dat ze het voornemen heeft om met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning te verlenen voor:

  • 1.Het wijzigen van de onlangs verleende vergunning;

  • 2.het afwijken van het bestemmingsplan ‘Baarn Centrum’;

  • 3.het wijzigen van een rijksmonument;

op het perceel kadastraal bekend Baarn, sectie M, nummer 5173 en plaatselijk bekend Javalaan 1-3 te Baarn.

 

Het bouwplan is strijdig met het ter plaatse geldende bestemmingsplan ‘Baarn Centrum’ waar de bestemming “Gemengd 6” is opgelegd. Het realiseren van het plan is met deze bestemming in strijd. Omdat het bouwplan strijdig is met het ter plaatse geldende bestemmingsplan, is de aanvraag tevens een verzoek om van het bestemmingsplan af te wijken. Afwijken kan alleen met toepassing van art. 2.12 lid 1 sub a onder 2 van de Wabo. Het college is in dit geval voornemens om mee te werken aan het afwijken van het bestemmingsplan.

 

Ter voorbereiding op de omgevingsvergunning wordt vanwege het rijksmonument de procedure gevolgd die is voorgeschreven in artikel 3.10 lid 1 onder d. Wabo ( het wijzigen van een rijksmonument). Dit houdt in dat het ontwerpbesluit inclusief de daarbij behorende stukken gedurende zes weken ter inzage ligt, alvorens het college van burgemeester en wethouders een definitief besluit over de aanvraag voor de omgevingsvergunning neemt.

 

Wilt u een zienswijze indienen?

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ligt ter inzage van vrijdag 18 april 2014 t/m donderdag 29 juni 2014.

 

U kunt de stukken inzien op het gemeentehuis bij de balie Frontoffice van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 12.00 uur of op afspraak.

 

Gedurende de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u een schriftelijke zienswijze op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning indienen bij Burgemeester en Wethouders van Baarn, Postbus 1003, 3740 BA, Baarn.

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak om een mondeling zienswijze in te dienen kunt u contact opnemen met mevrouw M. Aberson-Vlassenrood via telefoonnummer 035 – 54 81 896.

Baarn 11 april 2014

Naar boven