Omgevingsvergunning voor oprichten inrichting voor opslaan en bewerken van non-ferrometaalslakken aan Recco non-ferrometals BV te Emmeloord, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek

Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Uitgebreide voorbereidingsprocedure

Gedeputeerde Staten van Flevoland maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn vergunning te verlenen aan Recco non-ferrometals BV, Montageweg 2 te Emmeloord. De vergunning betreft het oprichten en in werking hebben van een inrichting bedoeld voor het opslaan en bewerken (breken, shredden, zeven en scheiden) van non-ferrometaalslakken (AVI-bodemas) ten behoeve van materiaalhergebruik, met een capaciteit van 100 ton per dag.

Wet milieubeheer

Kennisgeving MER – beoordelingsbesluit

De directeur Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek heeft namens Gedeputeerde Staten van Flevoland op 12 maart 2014 op grond van artikel 7.17 Wet milieubeheer besloten dat bij de voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning voor het oprichting en in werking hebben van de inrichting van Recco non Ferrometals B.V. geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden gemaakt. Dit omdat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu voordoen die noodzaken tot het opstellen van een milieueffectrapport. Dit besluit is genomen aan de hand van de in bijlage III bij de EEG-richtlijn milieueffectbeoordeling aangegeven omstandigheden, die betrekking hebben op de kenmerken van het project, de plaats waar het project wordt verricht en de kenmerken van het potentiële effect van het project.

Inzage

De aanvraag, de ontwerpbeschikking met de bijbehorende stukken en het m.e.r.-beoordelingsbesluit liggen gedurende een periode van 6 weken ter inzage, van 17 april 2014 tot en moet 28 mei 2014,

  • in het gemeentehuis van de gemeente Noordoostpolder, Harmen Visserplein 1 te Emmeloord op werkdagen van 8.30 – 12.00 uur;

  • bij de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek, Botter 14-15 te Lelystad op werkdagen tijdens kantooruren;

Tevens zullen de ontwerpbeschikking en het m.e.r-beoordelingsbesluit voor een ieder toegankelijk zijn via de website http://www.ofgv.nl/beschikkingen/ .

Zienswijze

Tijdens de periode van ter inzage legging kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen inbrengen tegen de aanvraag en het ontwerp van de beschikking voor de omgevingsvergunning. Tegen het m.e.r.-beoordelingsbesluit is geen bezwaar of beroep mogelijk, omdat het een voorbereidingsbeslissing is in de zin van artikel 6:3 Algemene wet bestuursrecht. Belanghebbenden kunnen bezwaren tegen dit besluit kenbaar maken in de inspraak- en/of rechtbeschermingsprocedures in het kader van de procedure ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het bevoegd gezag p/a Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek(OFGV), Postbus 2341, 8203 AH Lelystad. Voor het inbrengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met het secretariaat van de OFGV, telefoonnummer: 088-6333000.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Nadere inlichtingen

Voor inlichtingen over de procedure kunt u zich wenden tot de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (088-6333000).

Naar boven