Logo Heerenveen
Ontwerpbestemmingsplan ‘Aldeboarn – Partiële herziening woningbouw Prikwei-West’, Heerenveen

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van donderdag 17 april 2014 voor een periode van zes weken het bestemmingsplan ‘Aldeboarn – Partiële herziening woningbouw Prikwei-West’ ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de noordwestkant van Aldeboarn en voorziet in de nieuwbouw van elf woningen.

Op deze locatie aan de Prikwei is sprake van een bouwplan in uitvoering, in de vorm van vrijstaande en dubbele woningen op ruime kavels. Het voorliggende bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het opsplitsen van een aantal bouwkavels. Door de kavelgrootte te verkleinen ten opzichte van het oorspronkelijke plan én de realisatie van (meer) kleinere woningen mogelijk te maken, zijn de nieuw te bouwen woningen beter te verhuren of te verkopen.

Inzage van het bestemmingsplan

Het (digitale)ontwerp-bestemmingsplan kan gedurende de hiervoor genoemde termijn worden ingezien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om de stukken op te roepen via het invullen van de locatie en de naam van het ontwerp-bestemmingsplan of het planID-nummer NL.IMRO.0074.PHBPNaldeboarn-OW01.

Tevens kan de papieren versie van het ontwerp-bestemmingsplan worden ingezien tijdens openingsuren in het gemeentehuis (centrale receptie), Crackstraat 2 te Heerenveen. Bij verschillen tussen de digitale en de papieren versie van het ontwerp-bestemmingsplan is de digitale versie van het plan doorslaggevend.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzageligging kan iedereen zowel schriftelijk als mondeling bij de gemeenteraad een zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan.

  • Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Heerenveen, Postbus 15.000, 8440 GA HEERENVEEN. Een schriftelijke zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum en redenen van de zienswijze;

  • Om een mondelinge zienswijze kenbaar te maken, kan contact worden opgenomen met mevrouw A.S. Beeksma, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 0513 – 617754.

Burgemeester en wethouders van Heerenveen

Naar boven