Logo Goes
Voorontwerp bestemmingsplan ‘Stationsomgeving Zuid-West’, Goes

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening (Bro) bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan Stationsomgeving Zuid – West met ingang van 17 april 2014 zes weken ter inzage ligt in het stadskantoor. Het voorontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.BPBS03-VO99 en tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen.

Het plangebied van het voorontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op een deel van het Stationspark en de omgeving rondom het NS-station. Het plan is een combinatie van een beheersplan en een ontwikkelingsplan. Het is een beheersplan omdat het grotendeels betrekking heeft op bestaande functies, bestaande gebouwen en bestaande bouwmogelijkheden die middels onderhavig plan worden bestendigd. Maar het is een ontwikkelingsplan voor wat betreft de realisatie van een nieuwe ongelijkvloerse kruising onder het spoor (spooronderdoorgang Van Hertumweg).

Het voorgenomen bestemmingsplan zal de volgende bestemmingsplannen (deels) gaan vervangen die vigerend zijn in het plangebied:

  • Stationspark 2003 (vastgesteld door de gemeenteraad d.d. 19 februari 2004, goedgekeurd door gedeputeerde staten d.d. 7 september 2004;

  • Binnenstad Zuid (vastgesteld door de gemeenteraad d.d. 15 juni 2066, goedgekeurd door gedeputeerde staten d.d. 16 januari 2007)

  • Goes West (vastgesteld door de gemeenteraad d.d. 21 maart 2013)

  • Goes Zuid (vastgesteld door de gemeenteraad d.d. 7 maart 2013)

Gedurende genoemde termijn kunnen inspraakreacties schriftelijk naar voren worden gebracht op een daartoe bestemd inspraakformulier. Deze formulieren zijn verkrijgbaar bij de receptie van het stadskantoor of te downloaden van de gemeentelijke website. Voor vragen kunt u contact opnemen met Mevrouw L. Catsman – van de Swaluw via 0113 – 24 96 81.

Naar boven