Logo Ouderkerk
Ontwerpbestemmingsplan Voormalige basisschool Burgemeester Neetstraat en ontwerpbesluit vaststellen hogere waarden geluid, Ouderkerk

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Voormalige basisschool Burgemeester Neetstraat’ ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de juridisch-planologische regeling voor de bouw van 16 appartementen aan de Burgemeester Neetstraat en 6 grondgebonden woningen aan de Burgemeesters Van Waningstraat. De woningen komen op de plek van de Koningin Wilhelminaschool. Het plangebied wordt aan de noordwestzijde begrensd door de Burgemeester Neetstraat, aan de noordoostzijde begrensd door de Burgemeesters Van Waningstraat, aan de zuidoostzijde begrensd door de Willem de Zwijgerstraat en aan de zuidwestzijde begrensd door het schoolplein van de nieuwbouw van de Koningin Wilhelminaschool.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van 16 april 2014 tot en met 27 mei 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Dorpsstraat 42 in Ouderkerk aan den IJssel. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.0644.BP1421OU005-ON01.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Ouderkerk, postbus 3018, 2935 ZG te Ouderkerk aan den IJssel, onder vermelding van ‘Zienswijze bestemmingsplan Voormalige basisschool Burgemeester Neetstraat’.

Als u uw zienswijze mondeling kenbaar wenst te maken, dan kunt u daarvoor een afspraak maken met de heer F. Jiskoot van de afdeling EBD, telefoon (0180) 441 423. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt dat ter kennis wordt gebracht aan de gemeenteraad. Het is niet mogelijk om telefonisch een zienswijze kenbaar te maken.

Ontwerpbesluit vaststellen hogere waarden geluid

De nieuwe woningen liggen binnen de geluidszone van de Burgemeester Neetstraat. Een groot deel van de woningen krijgt te maken met geluidsbelasting boven de voorkeursgrenswaarden. Burgemeester en wethouders zijn daarom van plan het volgende besluit te nemen:

Burgemeester Neetstraat 39 e.o.: het vaststellen van hogere geluidswaarden voor het realiseren van meerdere woningen. Dit besluit wordt gecombineerd met de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan ‘Voormalige basisschool Burgemeester Neetstraat’.

Dit ontwerpbesluit en de daarbij behorende stukken liggen van 16 april 2014 tot en met 27 mei 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Dorpsstraat 42 in Ouderkerk aan den IJssel.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbesluit kenbaar maken aan de gemeenteraad van Ouderkerk, postbus 3018, 2935 ZG te Ouderkerk aan den IJssel, onder vermelding van ‘Zienswijze hogere grenswaarde Burgemeester Neetstraat’.

Als u uw zienswijze mondeling kenbaar wenst te maken. dan kunt u daarvoor een afspraak maken met de heer F. Jiskoot van de afdeling EBD, telefoon (0180) 441 423. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt dat ter kennis wordt gebracht aan de gemeenteraad. Het is niet mogelijk om telefonisch een zienswijze kenbaar te maken.

15 april 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Ouderkerk.

Naar boven