Logo Heerlen
Bestemmingsplan Aldenhofpark, Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 17 april 2014, gedurende een termijn van zes weken, het ontwerpbestemmingsplan Aldenhofpark (identificatienummer: NL.IMRO.0917.BP010200W000002-0301) voor een ieder ter inzage ligt.

De bevolkingskrimp in Limburg is de aanleiding voor de regionale opgave om de woningvoorraad te herstructureren en het aantal woningen te verminderen. In Heerlen is een bundeling van scholen en accommodaties voorzien, waardoor kansen voor herontwikkeling ontstaan.

Nabij het centrum van het stadsdeel Hoensbroek is in dit kader het plan Aldenhofpark ontwikkeld. Doel is het om een nieuwe, kwalitatief hoogwaardige ontwikkeling te realiseren. Het uitgangspunt daarbij is om woningen te realiseren in een aantrekkelijke groene omgeving en met een dorpse uitstraling. Naast nieuwe woningen bestaat de herontwikkeling uit de aanleg van een park, de realisatie van een Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) en een nieuwe verkeerskundige situatie.

Het Aldenhofpark wordt een aangename en levendige plek in het centrum van Hoensbroek met een meerwaarde voor het hele stadsdeel. De eerste fase van het plan, zijnde de BMV, is reeds ontwikkeld en opgenomen in het bestemmingsplan BMV Aldenhof. Het voorliggende bestemmingsplan schept het ruimtelijk kader voor de tweede en derde fase van het Aldenhofpark.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de straten Monseigneur Nolenstraat, Aldenhofstraat, Kouvenderstraat, Nieuwenhofstraat, Wilhelminastraat en de Monseigneur Lebouillestraat.

Het bestemmingsplan ligt gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens digitaal worden ingezien op de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl . Het bestemmingsplan plan is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

Een ieder kan gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerlen. Het is niet mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de Raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van de afdeling Stadsplanning, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen.

Een telefonische hoorzitting waarbij mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht, wordt gehouden op 22 mei 2014 van 15.00 tot 17.00 uur. Indien u van deze gelegenheid gebruik wenst te maken dient u vóór 16 mei 2014 contact op te nemen met de heer Franssen.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met dhr. Franssen van de afdeling Stadsplanning (tel.nr. 14045).

Naar boven