Logo Hoogeveen
Ontwerpbestemmingsplan Stadscentrum, deelplan Prins Mauritsplein 2013 Hoogeveen, Hoogeveen

Het college van B&W heeft voor het gebied van de voormalige Mauritshal en het voormalige Klooster een bestemmingsplan voorbereid. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de brandweerkazerne en de Industrieweg, aan de oostzijde, zuidzijde en deels westzijde door de bebouwing aan het Mauritsplein, door het Kloosterpad en de Brinkstraat.

Het bestemmingsplan "Stadscentrum, deelplan Prins Mauritsplein 2013" maakt de vestiging mogelijk van maximaal 4 bedrijfskavels met bedrijfswoningen aan de Industrieweg. Ten zuiden daarvan worden 3 stroken mogelijk gemaakt ten behoeve van de functies wonen en wooncentrum. De meest noordelijke strook ten behoeve van gestapelde bouw (wooncentrum).

De middelste strook ten behoeve van aaneengesloten bebouwing en/of middels een wijzigingsbevoegdheid ten behoeve van vrijstaande bebouwing.

De meest zuidelijke strook ten behoeve van vrijstaande bebouwing en/of middels een afwijking ten behoeve van aaneengesloten bebouwing.

Ten zuiden van deze woonstroken blijft parkeergelegenheid gehandhaafd op het Mauritsplein.

In het voormalige Klooster en de daarachter nieuw op te richten bebouwing kunnen functies ten behoeve van gezondheidscentrum, wonen en horeca tot en met categrorie 2 worden gerealiseerd.

Inzage

De stukken liggen van 17 april 2014 tot en met 28 mei 2014 ter inzage bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de stukken ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0118.2013BP8017005-ON02.

Tevens zijn de stukken te raadplegen via www.hoogeveen.nl/inzage.

Reageren

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder een zienswijze over dit ontwerpplan bij de gemeenteraad indienen. Dit kan schriftelijk via Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken. Hiervoor kunt u contact opnemen met M. de Jong via telefoonnummer 14 0528.

Naar boven